'İstifa'dan 'Büyük Başkan'a: Dursun Özbek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ilk yılında yapılan hatalar ve meydana gelen skandallar nedeniyle istifaya çağrılıyor, Florya TOMA’larla korunuyordu. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, bu sezon ise tam tersi bir portre çiziyor.

Göreve gelir gelmez Galatasaray’ın başında 3 kupa birden kazanarak dikkat çeken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz sezon içinde yaşananlarla kâbus dolu bir döneme girmişti.

Futbol takımının başarısızlığı, hatalı transferler, Grosskreutz skandalı, UEFA’dan gelen ceza derken çok sıkıntılı günler yaşayan Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, bu sezon ise tam tersi bir portre çiziyor.

İsabetli transferler ve Riekerink’in başarılı performansıyla camianın şampiyonluk havasına girmesi, sosyal sorumluluk alanında gerçekleşen önemli işler, basketbol ve voleybol takımlarına yapılan yatırımlar derken, Özbek’in keyfi tam anlamıyla yerine geldi.

Öyle ki, Ünal Aysal’ın görevi bırakmasına yol açan Riva ve Florya’nın satışı konusunda bile Özbek’e destek veriliyor.

VİZYONU GENİŞLETİNCE...

22 Ekim’deki kongreden olumlu sonuç çıkacağını göz önünde bulundurup, ekibine “Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak kadroyu kurun” talimatını veren Dursun Özbek’in yeni vizyonu da taraftardan kabul gördü.

Sarı-Kırmızılılar artık Özbek’i gördükleri yerde, “Büyük başkan” diye tempo tutuyor. Florya’da ise TOMA’ların yerine taraftar destek nöbeti tutuyor ve Galatasaray, TT Arena’da en dolu tribünlere karşı oynuyor. Hâl böyle olunca da Sarı-Kırmızılılar gelecek için umutlanıyor. Özbek’in arkasındaki bu destekle beraber kulübü taşıyacağı nokta ise merakla bekleniyor.

1971 yılında Riva arazisini 100 bin Lira karşılığında Galatasaray’a kazandıran efsane başkan Selahattin Beyazıt da, Dursun Özbek’e tam destek veriyor. “Riva bizim mali meselelerimizi rahatlıkla halledecek bir yaklaşımdır” diyen Beyazıt, “O zaman da çok konuşan oldu. Riva konusunda başkanın attığı adımlar gayet yerinde. Bu konuda da çok çok çok ümitvarım. Bana ‘hayvan mı otlatacaksın burada’ eleştirileri vardı ama çok ciddi değildi. Aldığım zaman da çok kıymetli araziydi. Siz bakmayın öyle konuşulduğuna. O zamanki büyüklerimizin de yaklaşımı aynıydı. İyi ki almışız” açıklamasını yaptı.

Yorumlar