Sağlık Bakanlığı Atama Kurası ile 121 personel alacak

Sağlık Bakanlığı İstifa sonrası yeniden ve açıktan atama kurası ile münhal kadrolara atama yapılacak. 22-27 Eylül tarihlerinde alınacak başvurular sonrasında 121 personel alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'na ve bağlı kuruluşlarla diğer kamu kuruluşlarında çeşitli nedenlerle görevlerinden ayrılmış olanlar için 2016 yılı 2. Dönem İstifa Sonrası Yeniden (Açıktan) Atama Kurası ile personel alımı yapılacağı ilan edildi.  22 -27 Eylül tarihlerinde Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak başvuru sonrasında;  Sağlık Bakanlığı bünyesinde değerlendirilmek üzere; Biyolog, Çocuk gelişimcisi, Ebe, Hemşire, Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Sağlık Memuru, Anestezi, Laborant, Röntgen, Tıbbi Sekreter, Hizmetli, Paramedik, Sosyal Çalışmacı, Tıbbi Teknolog ve VHKİ olmak üzere toplamda 121 personel alımı yapılacak. Söz konusu branşlar için başvuruda bulunacak olan adayların atanmak istediği kadro unvanı ve branşta daha önce 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi olarak çalışmış olmaları, daha önce çalışmış oldukları bu unvan ve branşla ilgili gerekli diplomaya sahip olmaları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekiyor.

İSTİFA EDEN 121 PERSONEL GERİ DÖNECEK

Sağlık Bakanlığı’nda OHAL kararları kapsamında görevinden uzaklaştırılan ya da ihraç edilen sağlık çalışanlarından boşalan kadrolara yerleştirilmek üzere daha önceki dönemlerde  istifa etmiş personel açıktan atama usulü ile yeniden kadroya alınacak. KSağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92 nci maddesinin birinci fıkrası’ ile ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 15 inci maddesi’ ve ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında Görev Yapan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin Atama ve Yer Değişikliği Yönergesi’ gereğince; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurumlarında aşağıda belirtilen unvanlarda çalışmış olup, çeşitli nedenlerle bu görevlerinden ayrılmış olanlar için ekte belirtilen kadroların ilan edilmesi ve aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.” İfadelerine yer verildi.

 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Görevinden herhangi bir nedenle istifası sonrasında yeniden atama yapılacağının duyurusunun ilanından sonra 22 Eylül tarihinde başvurular başladı. 27 Eylül tarihinde sona erecek olan Kura Başvuruları Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak. Başvurular 22.09.2016 Perşembe günü başlayıp, 27.09.2016 Salı günü saat 18.00’de sona erecek.

EN FAZLA 10 TERCİH YAPACAKLAR

İstifa sonrası yeniden atama kurasına başvuru yapacak olanlar, Sağlık Bakanlığı’nın Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim içerisinde en fazla on (10) tercih yapabileceklerdir. Bu kura için unvan ve branşlar birim bazında ilan edilmiş olup, müracaatlar ise belirtilen doğrultuda yapılacaktır. Görev yapılmak istenen kurumlarla ilgili tercihleri yapılırken, 663 sayılı KHK sonrası Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında aday memur olarak görev yapmakta iken görevlerinden ayrılanların, sadece ayrıldıkları kurumun münhal kadrolarını tercih etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvurular  geçersiz sayılacak ve adaylar kuraya alınmayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularla ilgili gerekli şartlarla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı başvuru kılavuzuna Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinden ulaşabilecekler.

EVRAKLARI 5 EKİM’E KADAR TESLİM EDİLECEK

İstifa sonrası göreve geri dönüş başvurusu yapacak olan adayların başvuru için gerekli evrakları T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şubesine en geç 05 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 18.00’de T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şubesi Mithatpaşa Cad. No:3 06434 Sıhhiye / ANKARA adresinde olacak şekilde kargoyla ya da elden teslim yolu ile iletmeleri gerekmektedir.  Elden teslim edenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekâlet verdiği kişi aracılığı ile teslim edebilirler. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır

Başvuru için gerekli evraklar ise şöyle;

Adayların Notere onaylattıkları PBS başvuru formu,

En son görev yaptığı kurumdan alacağı onaylı hizmet cetveli (İlk göreve başlama tarihi, görev kadro unvanı ve branşı, görev sırasında unvan ve branş değişikliği olup olmadığı, asil memurluğa atandığı tarih, kadro derecesi, istifa ettiği veya müstafi sayıldığı tarih, memuriyet ve diğer hizmet vb. bilgileri içeren),

Müracaat ettiği unvan/branş için mezun olduğu okuldan veya noter tarafından onaylanmış diploma veya geçici mezuniyet belgesi sureti

 

ATAMALAR BİLGİSAYAR ORTAMINDA 

Sağlık Bakanlığı 2016 Yılı 2. Dönem İstifa Sonrası Yeniden (Açıktan) Atama Kurası için müracaat eden adayların yerleştirme işlemleri  13.10.2016 Perşembe günü adayların tercihleri doğrultusunda bilgisayar ortamında noter tarafından kura ile yapılacaktır, kura yeri ve saatiyle ilgili gerekli bilgi Sağlık Bakanlığı’nın internet adresinden duyurulacaktır.

Yorumlar