İşte PKK’nın Karadeniz planı!

Son aylarda Karadeniz'de terör saldırıları artarken, Ordu’daki son saldırı ile PKK’nın bölgedeki amacı da gün yüzüne çıkmaya başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hareketlerini arttıran PKK; Giresun, Trabzon ve Ordu’da art arda saldırılar düzenledi.  

Ordu ve Gümüşhane’yi bir geçiş olarak gören PKK, buralarda yaptığı eylemlerle hem konumunu güçlendirmek hem de Karadeniz’e yerleşme planları yapıyor.

Saldırıların ardından bölgeden şehit haberleri gelirken, şu ana kadar örgüte karşı net bir hamle yapılamadı.

Karadeniz’de artan saldırıların arkasındaki örgütün PKK güdümlü Halkların Birleşik Devrim Hareketi olduğunun altını çizen terör uzmanı Abdullah Ağar, “Bu saldırılar ile Güneydoğu’daki mücadelenin yoğunluğu ve örgüt üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçlıyorlar. Bir şekilde Karadeniz’e yerleşmeye çalışıyorlar, kendi yapılanmalarını arttırarak huzursuzluğu ve güvensizliği Türkiye geneline yaymak istiyorlar” dedi.

İşte terör uzmanı Abdullah Ağar’ın AjansHaber’e yaptığı o açıklamalar;

ORDU’DAKİ SALDIRININ ARKASINDA PKK GÜDÜMLÜ HBDH VAR

PKK geçtiğimiz 12 Mart’ta yasa dışı bir takım sol örgütlerle işbirliği yaptığını ilan etmişti. Buna da sözde Halkların Birleşik Devrim Hareketi demişti. Bu örgütün yapmış olduğu ilk eylem de Hatay’da yapılmıştı. Bu noktada Güneydoğu’daki mücadeleyi Karadeniz’e yaymaya ve başka alanlarda da adımlar atmaya çalışıyor. Son yapılan eylemlerin PKK güdümündeki yasadışı silahlı sol örgütler tarafından yapıldığını belirtmemiz gerekiyor. Ordu’daki gerçekleşen son saldırının yine bu örgüt tarafından yapıldığı ortada.

PKK, KARADENİZ’E YERLEŞMEYE ÇALIŞIYOR

Bu saldırılar ile Güneydoğu’daki mücadelenin yoğunluğu ve örgüt üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçlıyorlar. Bu noktada bir taraftan da sadece etnik kırılmayı değil, mezhepsel kırılmayı da amaçlayan bir takım faaliyetlerde de bulunuyorlar. Yani bir şekilde Karadeniz’e yerleşmeye çalışıyorlar, kendi yapılanmalarını arttırarak huzursuzluğu ve güvensizliği Türkiye geneline yaymak istiyorlar.

EYLEMİN YARATTIĞI ETKİYİ YÖNLENDİRMEK İSTİYORLAR

Ordu’daki son saldırı Güneydoğu dışında son zamanlarda yapılmış 4. Eylem, bu eylemlerle hem kendi konumunu geliştirmek istiyor hem de toplumdaki huzursuzluğu, kaygıları, ayrışmayı bir şekilde arttırmak istiyor. Yani sadece terör eylemleri üzerinden yürümek gibi bir derdi yok. Şuanda karma bir yapılanma ile karşı karşıyayız, bu yapı yapmış olduğu eylemin toplumda bırakmış olduğu etkileri de istediği gibi yönetmek ve yönlendirmek istiyor.

TÜRKİYE SAVAŞ HALİNDE OLAN BİR ÜLKE

Bu noktada öneli olan şey güvenlik güçlerinin son yaşanan darbe girişimi sürecinden güçlenerek çıkması, terörle mücadelede çok daha gülü bir mücadele sürdürebilecek şekilde yapısal olarak evrilmesi. Türkiye mücadele ve savaş halinde olan bir ülke. Bu mücadelede daha da etkili olmak için toplumsal mutabakat oldukça önemli. Bir diğer önemli nokta olarak da bizim vurucu unsurlarımız yani güvenlik güçlerimizin son alınan derslerle birlikte çok daha mobilize, çok daha hareketli ve çok daha sonuç alıcı şekilde yapılandırılması gerekiyor.

MİLLETÇE-DEVLETÇE-MEHMETÇİKÇE MÜCADELE

Yeni yeni üreyen tehditler ve tehdit alanları var, bu tehdit alanlarına karşı bir şekilde halkın da dahil olduğu sadece teröristle değil terörle de mücadele biçimlerinin geliştirilmesi gerekiyor. Toplumsal mutabakatın olduğu milletçe, devletçe ve Mehmetçikçe bir mücadele yürütülmeli. Bu noktada halkın da etkili bir rol oynaması Türkiye açısından oldukça önem taşıyor.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar