İşte İstanbul'a yakın tatil mekanları…

Kurban Bayramı’nda tatil yapmak isteyen ve İstanbul’dan da çok uzaklaşmak istemeyenler için, İstanbul’a yakın tatil yerlerini sizin için derledik…

AjansHaber / ÖZEL

Kurban Bayramı tatili için İstanbul’a yakın tatil yerleri, gerek doğa ile baş başa gerekse tarihi dokusu ile öne çıkan mekanları sizin için derledik…

İşte İstanbul’a yakın tatil mekanları;

KIRKLARELİ: LONGOZ ORMANLARI / İĞNEADA

Deniz, kum ve güneş tatili değil de yeşilin içinde, doğanın tüm güzelliklerini yakalayabileceğiniz muhteşem bir yer Longoz Ormanları...

Longoz Ormanları, Kırklareli'ne bağlı İğneada'da bulunuyor. Longoz Ormanları Yemyeşil doğası, yazın kavurucu sıcağından kurtarıp serin bir hava içerisine sokuyor. Unutulmayacak bir tatil geçirmek istiyorsanız rotanızı mutlaka Longoz Ormanları'na çevirmeli, İğneada'nın tadını çıkarmalısınız...

KOCAELİ / KANDIRA : İstanbul’dan bir buçuk saat uzaklıkta bulunan Kandıra, Kocaeli’nin tersine henüz sanayileşmemiş yeşil alanlardan birisi. Çam ormanlarıyla çevrili ilçe sakinliği ile öne çıkıyor. Özellikle yoğurdu ile de tanınan Kandıra’da sahilleriyle ünlü, Cebeci, Bağırganlı, Kefken, Kumcağız veya Kerpe bulunuyor. Şirin balıkçı tekneleri, mangalda balık keyfi ve bol oksijen buralarda sizi bekliyor.

ADAPAZARI / SAPANCA : İstanbul’a Kandıra gibi yakın olan bir diğer yer olan Sapanca da doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. İstanbul’a 1,5 saatlik mesafede bulunan Sapanca Gölü’nde haşmetli ağaçların, kuş cıvıltılarının ve özgürce koşuşturan kazların arasında olabilirsiniz. Üstelik civardaki tesislerde SPA masajı ve rahatlatıcı banyolarla senenin yorgunluğunu atabilirsiniz. Bu rotada öğlen gölün çevresinde sakin bir yürüyüş, kıyıdaki tesislerde öğle yemeği, ardından hamak keyfi sizi bekliyor.

AVŞA ADASI : Marmara Denizi’nin ortasında Kapıdağ Yarımadası’nın uzantısındaki adalar grubundan biri Avşa Adası. İstanbul’dan deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakika mesafede bulunuyor.

İSTANBUL / KİLYOS : Yakın zamanda popüler beach club’ları ve lüks villalarıyla öne çıksa da, İstanbulluların Sarıyer’deki kapı komşusu Kilyos da önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor. İstanbulluların özellikle günü birlik olarak da tercih ettikleri yerler arasında yer alıyor.

AĞVA : İstanbul'a 100 km uzaklıkta. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve orman ile iç içe görüntüsü ile Ağva, şehirden gelenlerin kendilerine pozitif enerji yükledikleri bir enerji noktası haline gelmiştir. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl, Ağva da görülmesi gereken yerler... İstanbul'a sadece 1 saat uzaklıkta olan Ağva, küçük otelleri, muhteşem doğası ile iyi bir seçim.

KIRKLARELİ / KIYIKÖY : İstanbul’a iki saat uzaklıktaki bir başka bahar adresi Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy. Pabuç ve Kazan ırmakları arasında yüksek bir tepeye kurulu bu sahil kasabasına heyecan verici bir yoldan, Bizans kalıntılarından geçerek giriliyor. Beldede iki katlı ahşap evlerle çevrili sokaklardan sahile uzanıp, balıkçı barınaklarını ve eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaraları keşfedebilirsiniz.

ŞİLE : Şile doğru zamanda gidildiğinde insana keyif veren bir yer. Yaz aylarında özellikle hafta sonu uzak durmakta fayda var... Çünkü günü birlik Şile'ye giden on binlerce İstanbullu oluyor. Ancak kısa bayram tatillerinde İstanbullular için kaçamak adresi olabilir. Şile de tıpkı Kilyos gibi günü birlik olarak İstanbul’a en yakın yerler arasında…

ADALAR : İstanbul’un dokuz adasından en bilinen dörtlüsünde (Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada) sizi mor salkımlar karşılar. Bizans döneminde saray mensupları sürgün edildiği için “Prens Adaları” diye anılan Adalar’ın ortak özelliği, yemyeşil piknik alanları, muhteşem yalıları ve plajlarıdır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar