İşte gruptan çıkış formülü...

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki rakiplerini değerlendiren spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, gruptan çıkmak için formülü verdi: İç saha galibiyet, dış saha beraberlik…

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki rakipleri belli oldu. Sarı lacivertli temsilcimiz A Grubu’nda Manchester United, Feyenoord ve Zorya ile eşleşti. Fenerbahçe’nin grubunda kupanın favorisi olarak gösterilen Manchester United ile Hollanda’nın köklü takımlardan Feyenoord’un bulunması ‘ölüm grubu’ yorumlarını da beraberinde getirdi. Son torbadan gruba katılan Zorya takımı da Ukrayna Ligi’nde son yıllarda yükseliş gösteriyor.

Fenerbahçe’nin gruptaki rakiplerini AjansHaber’e değerlendiren Altan Tanrıkulu, gruptan çıkabilmek için gereken formülü ‘İç saha galibiyet, dış saha beraberlik’ olarak belirledi. Tanrıkulu, ilk karşılaşma olan Zorya deplasmanının anahtar rolde olduğunu belirterek, “Feyenoord’un Fenerbahçe’nin rakibi olmasındaki avantaj, Hollanda futbolunun pozitif futbol oynamaya çalışan bir temsilcisi olmasıdır. Fenerbahçe böyle açık oynayan takımlara karşı iyi sonuçlar alıyor. Ajax da geçen sene liginde çok iyi gidiyordu ve 5-6 gollü galibiyetler alıyordu. Fenerbahçe, Ajax’a karşı 2 maçta da gol yememişti. Feyenoord karşısında savunmada dikkatli olur ve hata yapmazsak galibiyete yakın oluruz” dedi.

Spor Yorumcusu Altan Tanrıkulu Fenerbahçe’nin gruptaki rakiplerini AjansHaber’e değerlendirdi:

UEFA Avrupa Ligi’nin 1 numaralı favorisi Manchester United, Fenerbahçe’nin grubunda yer alıyor. Fenerbahçe ile başa baş gösterebileceğimiz hatta Fenerbahçe’nin biraz da önünde gösterebileceğimiz Feyenoord gruba üçüncü torbadan gelen takım ve Ukrayna Ligi’nde çok formda olan Zorya son torbadan geldi. Grupta güçlü takımlar var ve Fenerbahçe de sezona kötü başladı.

“ANAHTAR KARŞILAŞMA ZORYA DEPLASMANI”

Fenerbahçe’nin bir üst tura çıkabileceği bir grup ama bu futbolla sonuncu da olabilir. Fenerbahçe için anahtar karşılaşmanın Zorya maçının olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe deplasmandaki Zorya maçını kazanırsa eli güçlenir ve Kadıköy’de alacağı puanlarla gruptan çıkar.

“UNİTED DİĞER TAKIMLARA AZ PUAN VERİR”

Manchester United’ın gruptaki diğer takımlara az puan vereceğini düşünüyorum. Fenerbahçe en azından Kadıköy’deki maçta puanla ikincilik koltuğunu sağlamlaştırmalıdır.

“FEYENOORD’UN AÇIK OYNAMASI FENERBAHÇE İÇİN BİR AVANTAJ”

Feyenoord’un Fenerbahçe’nin rakibi olmasındaki avantaj, Hollanda futbolunun pozitif futbol oynamaya çalışan bir temsilcisi olmasıdır. Fenerbahçe böyle açık oynayan takımlara karşı iyi sonuçlar alıyor. Ajax da geçen sene liginde çok iyi gidiyordu ve 5-6 gollü galibiyetler alıyordu. Fenerbahçe, Ajax’a karşı 2 maçta da gol yememişti. Feyenoord karşısında savunmada dikkatli olur ve hata yapmazsak galibiyete yakın oluruz. Feyenoord’a gol atacağımızı düşünüyorum. Güçlü bir ekip olmasına rağmen açık futbol oynaması bir avantajdır. Bu yüzden Zorya deplasmanının kilit maç olduğunu düşünüyorum.

Manchester United’in nasıl bir kadro yapısıyla maçlara çıkacağı o hafta oynayacakları lig maçlarına bağlıdır. Fenerbahçe ile Manchester United üçüncü ve dördüncü maçlarda karşılaşacak. Üst üste önce deplasman sonra iç saha oynayacak. Fenerbahçe’yi rahatlatacak bir eşleşme olmadı. Son karşılaşma olsaydı belki grupta her şey belli olur ve Manchester United yedeklerle çıkardı.

“FENERBAHÇE’NİN İŞİ UNİTED MAÇLARINA BIRAKMAMASI GEREKİYOR”

Mourinho’nun kazanmak için sahaya çıkacağını düşünüyorum. Bazı futbolcuları yedek bırakıp lige saklasa bile United yedek oyuncuların kalitesi de çok yüksek. Bu hafta Rashford maçı kazandırdı. Manchester United takım olarak çok kaliteli ve Fenerbahçe’nin işi United maçlarına bırakmaması lazım.

GRUPTAN ÇIKMAK İÇİN FORMÜL: İÇ SAHA GALİBİYET, DIŞ SAHA BERABERLİK

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkması için gereken formül; iç saha galibiyet, dış saha beraberliktir. Manchester United maçlarında da iç sahada alınacak 1 puan önemli olacaktır. Manchester United’ın diğer karşılaşmalarda yenilgi almaması durumunda Fenerbahçe gruptan ikinci olarak çıkacaktır.

Yorumlar