İşte FETÖ’nün kıtalararası şeması!

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’yi kana bulayan FETÖ’nün dünya ve Türkiye’de nasıl örgütlendiğine ulaşıldı.

11 Eylül 2015’te alınan bir ihbar üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe’de operasyon düzenledi. Bir kamyonette yapılan aramada, FETÖ/ PDY mensuplarının imha etmek istediği gizli belgeler bulunup el konuldu. Ele geçirilen belgelerde yapılan incelemelerde, FETÖ’nün yapılanması ve isimler deşifre edildi.

Belgelerde yapılan incelemelerin ardından mali polis, terör örgütünün işleyişini en ince detaylarına kadar gösteren bir şema hazırladı. FETÖ’nün şemasında örgütün en üst noktasına ‘Kainat İmamı’ olarak belirtilen terör elebaşı Fethullah Gülen yer aldı. Terör örgütünün devleti ve toplumu nasıl sardığını gösteren belgelere ulaşıldı.  

İşte dünyayı 8 kıtaya ayırıp yayılan FETÖ’nün küresel yapılanması…

GÜLEN, ÖRGÜT TARAFINDAN MEHDİ OLARAK KABUL EDİLİYOR

FETÖ’nün dünyayı ele geçirmeyi amaçladığını gösteren şemada en üstte elebaşı Fethullah Gülen yer alıyor. Gülen, örgüt tarafından Mesih/Mehdi olarak kabul ediliyor. Terör örgütü, Gülen’in isminin altında 3 bölüme ayrılıyor. Bu üç bölüm de ‘özel kalem’, ‘mollalar grubu’ ve ‘istişare heyeti’ olarak adlandırılmış.

ÖZEL KALEM GRUBU GÜLEN’İN SIRDAŞI GİBİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Özel kalem olarak adlandırılan grup örgütün ilk ayağında bulunuyor. Direkt Gülen’e bağlı olan grup, terör elebaşısının ‘mahrem işleri’ni üstleniyor. Bu gruptakiler, Gülen’in sırdaşı ve hizmetlisi gibi faaliyet gösteriyor.

MOLLALAR GRUBU ALINAN KARARLARIN DUYURULMASINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

Mollalar grubu da özel kalem grubu gibi direkt Gülen’e bağlı olarak çalışma yürütüyor. Gülen’in 25-30 yıldır yanından ayırmadığı, bizzat özel olarak ilgilenip yetiştirdiği kişilerden oluşan grup, alınan kararların duyurulmasında rol üstleniyor. Mollalar, aynı zamanda müfettiş olarak faaliyet gösteriyor ve denetleme, sınama çalışmasını yürütüyor.

Mollalar grubu genellikle akademik kariyere sahip ilahiyat mezunlarından oluşuyor. Örgütün yönetiminde bu üst organ etkin rol üstleniyor. Alınan kararlar, meclis üyesi olan örgüt mensuplarınca silsile yolu ile en alt birimlere kadar iletiliyor.

KITA VE ÜLKE SORUMLULARI TAYİN HEYETİ ALTINDA ÖRGÜTLENİYOR

‘İstişare Heyeti’ne bağlı olarak 1995’te kurulan ‘Tayin Heyeti’, İstanbul Çamlıca’daki Çamlıca Camii yakınında inşa edilen binada faaliyet gösteriyordu. FETÖ’nün ‘kıta sorumluları’ ile ‘ülke sorumluları’ (imamları) da ‘Tayin Heyeti’nin altında örgütleniyor. Türkiye İmamı dışında diğer ülke imamlarının atamaları, yer değiştirmeleri bu yapı tarafından kararlaştırılıp icra ediliyor.

FETÖ’nün sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan, hem ‘İstişare Heyeti’nde bulunuyor hem de FETÖ/PDY’nin Türkiye ayağında legal ve illegal örgütsel yapılanmanın sorumlusu durumunda.

İşte FETÖ’nün Türkiye örgütlenmesi...

İLLEGAL ÖZEL YAPILANMA

YARGI İMAMLARI: ‘Adalet’in her organında (hâkim, savcı, adliye çalışanı) örgütlenme faaliyetini yürüten grup.

EMNİYET İMAMLARI: Emniyet teştilatına sızan ve çalışan yapı.

TSK İMAMI: 15 Temmuz’un ardından Adil Öksüz’ün TSK İmamı olduğu deşifre oldu.

MİT İMAMI: İstihbarat teşkilatı içinde yer alıp bilgi toplama faaliyetini yürütüyor.

MÜLKİYE İMAMI: Vali, vali yardımcısı ve kaymakamları koordine ediyor.

Yorumlar