İşte devlete sızan FETÖ'cülerin sayısı...

FETÖ'nün darbe girişimlerinin ardından başlatılan soruşturmalarda devlete sızan örgüt üyelerinin sayısı da ortaya çıkıyor.

FETÖ soruşturmalarında çok çarpıcı bilgiler ortaya çıkıyor. Son verilerde örgütün devletin içine sızan üyelerinin sayısı gözler önüne seriliyor. Buna göre 15 Temmuz sonrası 53 bin memur ihraç edildi. Yıllar içinde devlete sızan FETÖ’cü sayısı ise 93 bin civarında. FETÖ şüphelisi 40 bin memur da gri listede. Bu isimlerin FETÖ bağlantıları kesinleşirse ihraçları gerçekleşecek.

DEVLETTE 93 BİN FETÖ MENSUBU VAR

FETÖ'nün darbe girişiminin bastırılmasının ardından örgüt üyelerinin devletten temizliği devam ediyor. Bu kapsamda devletin içine adeta yerleşmiş yapının sayısal olarak da çok büyük boyutlarda olduğu görülüyor. OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile yaklaşık 53 bin memur kamudan ihraç edildi. Yıllar içinde devletin çeşitli kademelerine sızan FETÖ mensubu memurların sayısının yaklaşık 93 bin olduğu tespit edildi.

GRİ ALANDAKİ SAYI DA KABARIK

FETÖ'ye üyeliği konusunda şüphelenilenlerin sayısı da 40 bin civarında. Bu isimler ise şu anda gri listede yer alıyor. FETÖ ile bağlarının bulunması halinde bu isimler de memuriyetten ihraç edilecek.

İHRAÇLARDA İLK SIRA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA

Örgüte yönelik soruşturma kapsamında şimdiye kadar gerçekleşen ihraçlarda sayısal olarak üstünlük Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB). Şu ana kadar toplamda 50 bin 857 memurun ihracı gerçekleşti. Bu sayının 28 bin 163'ü yani yarıdan fazlasını MEB personeli oluşturuyor. Yine, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi görevlerinden alındı.

Terör örgütü ile bağı olan memur sayısı 93 bin olarak tespit edildi. FETÖ'cülerin ihracıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Yorumlar