İstanbul'un yeni metrosu 6 ilçeden geçecek! Süre 30 dakikaya iniyor...

Gayrettepe Yeni Havalimanı ve Yeni Havalimanı Halkalı metro hattının yapımını Bakanlık üstlendi. Yeni projeyle birlikte şehir merkezinden 3. Havalimanı'na 30 dakikada gidilebilecek.

İstanbullulara müjde üstüne müjde geliyor. Kent içerisinde yeni açılan dev projelerin yanı sıra bu projeler için ulaşım sorunları da ortadan kaldırılıyor. Yeni yapılacak metro güzergahı ile birlikte 3. Havalimanı'na ulaşım da oldukça rahatlayacak. Yeni Havalimanı'na erişimi kolaylaştırmak için yapılması planlanan 13 istasyonlu metro hattı projesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlendi.

Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı ile Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hatları, bakanlık tarafından yapılacak. Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek metro hattının proje bedeli toplam 4 milyar 845 milyon lira olarak belirlendi. Yapılacak bu projelerle birlikte İstanbul trafiği de rahat bir nefes alacak.

İKİ AYRI ETAP OLARAK PLANLANDI

Gayrettepe Yeni Havalimanı ve Yeni Havalimanı Halkalı hatları 33’er kilometrelik iki kısımdan oluşacak ve toplam uzunluğu 66 kilometreyi bulacak.

30 DAKİKADA 3. HAVALİMANI

Gayrettepe Yeni Havalimanı ve Yeni Havalimanı Halkalı hatlarının hayata geçmesiyle birlikte şehir merkezinden yapımı süren yeni havalimanı arasındaki ulaşım da bu metro ağıyla birlikte yarım saate düşecek.

YENİ METRO HATTI 13 DURAK OLUŞACAK

Gayrettepe Yeni Havalimanı ve Yeni Havalimanı Halkalı metro hattında toplam 13 istasyon yer alacak. Metro hattı durakları ise şöyle sıralanacak: Gayrettepe, Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Yeni Havalimanı 2, Yeni Havalimanı 1, Arnavutköy 1, Arnavutköy 2, Kayaşehir Metrokent, Olimpiyatköy, Halkalı Stadı, Halkalı.

 

Yorumlar