İstanbullu gençler teravihte buluşuyor

İstanbullu gençler her gece teravih namazı için farklı camilerde bir araya gelip namaz sonrası cemaate lokum ve limonata ikram ediyor.

Yaptığı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Ramazan ayı boyunca bir dizi etkinliğe imza atacak.

İBB Gençlik Meclisi her yıl geleneksel olarak düzenlediği “29 Gün, 29 Camii, 29 Teravih” etkinliğine bu yıl da devam ediyor. Ramazan ayı boyunca İstanbul'da 29 farklı camide üyeleri ile birlikte teravih namazına katılıyor ve namaz çıkışı gönüllü gençler cami cemaatine limonata ve lokum ikram ediyor.

HER TERAVİH FARKLI BİR CAMİİ

Ramazan ayı boyunca her akşam İstanbul’un tarihi camilerinden birinde buluşup teravih namazını birlikte eda eden gençler, namaz çıkışı cemaate ikramda bulunmak suretiyle paylaşmanın, kardeşliğin, insanların yüzünü güldürmenin mutluluğunu yaşıyor.

250 BİN KİŞİYE İKRAM

İstanbullu gençlerin camileri yakından tanıması ve teravih namazını toplu bir şekilde eda etmelerini sağlayacak olan programda gençler İBB Lojistik Destek biriminin Mobil Büfesi ile Ramazan ayı boyunca toplam 250 bin kişiye lokum ve limonata ikramında bulunacak.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Döneminde İstanbul'da yaşayan tüm gençlik gruplarına yönelik projeler ile gençlerin hayatına dokunuyor. Gençlik Meclisi İstanbullu gençlerin Ramazan Ayını manevi ve kültürel atmosferine uygun bir şekilde eski günlerdeki gibi yaşamaları için bir birinden farklı etkinlikler düzenliyor. Gençlik Meclisi, gençlerin manevi açıdan gelişmesi, sosyalleşmesi, vatana ve millete faydalı bireyler haline gelebilmesi için ilhamını tarih, kültür ve gelenekten alan projeler üreterek, etkinlikler düzenliyor.

İBB Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen eğitim programları ve etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Meclis, 7/24 İstanbul gençliğine hizmet veriyor.

 

Yorumlar