İstanbul'da tarihi çeşmeden kan aktı! Mahalleli isyan etti!

Arnavutköy'de kaçak şekilde ormanlık alanda kurban kesen vatandaşlardan dolayı tarihi Boğazköy'deki çeşmeden kan akmaya başladı. İçme suyu ihtiyacını bu çeşmeden karşılayan vatandaşlar saatlerdir su içemediklerini belirterek kaçak kurban kesimine tepki gösterdi.

İstanbul’un en eski köylerinden olan ve birçok Yeşilçam filmine sahne olan tarihi Boğazköy’de Kurban Bayramı'nın ikinci gününde İstanbul’un farklı noktalarından gelen birçok vatandaş kaçak kurban kesimi gerçekleştirdi.

ÇEŞMEDEN SAATLERDİR SU İÇİLMİYOR

Ormanlık alanlarda yapılan kaçak kesimler dolayısıyla tarihi Boğazköy köyünde bulunan vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılayan çeşmeden kan akmaya başladı. Mahalle sakinleri içme sularının bu hale gelmesine tepki göstererek, saatlerdir su içemediklerini belirtti.

"HER KURBAN BAYRAMI AYNI SORUNU YAŞIYORUZ"

Köyde yaşayan ve köyün yerlilerinden olan Feride Özdilek, “Biz bu köyde yaşıyoruz ve içme suyu ihtiyacımızı yıllardır bu çeşmeden karşılıyoruz. Her kurban bayramında aynı sorunlar karşılaşıyoruz. İstanbul içerisinden gelip burada ormanlık alanda kurbanlarını kesiyorlar ama bizi düşünmüyorlar. Şu anda bizim çeşmemizden kan akıyor biz saatlerdir su içemiyoruz. Birçok eski Yeşilçam filmine konu olan bu köye sahip çıkılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar