İstanbul'da en iyi tatlı nerede yenilir? En güzel tatlıcılar 2018

İstanbul'da en iyi tatlı nerede yenilir sorusu damak tadına önem veren vatandaşlar tarafından araştırılıyor. En güzel tatlıcılar 2018 ile ilgili detayları sizin için derledik.

Şüphesiz ki tatlı kültürü günümüzde birçok insan tarafından benimsenmektedir. Damak tadına değer veren kişiler en iyi tatlıların sunulduğu mekanlarla ilgili internette araştırma yapmaktadır. Başta baklava, şekerpare, sütlaç, kazandibi gibi tatlılar araştırılmakta ve bunları en iyi yapan ustalarla ilgili İstanbul'da en iyi tatlı nerede yenilir sorusu sorulmaktadır. Bu yazımızda sizin için İstanbul en güzel tatlıcılar 2018 yılı ile ilgili araştırma yaptık. İstanbul'daki en güzel tatlıcılar ile ilgili merak ettiğiniz detayları ve en iyi tatlı yapan mekanları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İSTANBUL'DA EN İYİ TATLI NEREDE YENİLİR?

Yüzyıllardır birçok kültür, medeniyet ve millete ev sahipliği yapmış İstanbul'da birçok tatlıcı bulunmaktadır. İstanbul'un 39 ilçesinin mahalle aralarında bile tatlıcılar yer almaktadır. Damak tadına önem veren birçok kişi en iyi tatlıyı nerede yiyebilirim sorusuya yanıt aramaktadır. Bu yazımızda İstanbul'da en iyi tatlı nerede yenilir sorusuyla ilgili detaylı bir araştırma yaptık. İşte merak ettiğiniz detaylar...

İSTANBUL EN GÜZEL TATLICILAR

İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan Başakşehir ilçesinde müşterilerine hizmet veren Baklavacı Mehmet Yıldırım eşsiz lezzetiyle herkesi memnun ediyor. İnternet üzerinden ve telefonla sipariş alan Baklavacı Mehmet Yıldırım müşterilerine kaliteyi sunuyor.

SİPARİŞLERİNİZ İKİ GÜN ÖNCEDEN BİLDİRİLMEK KOŞULU İLE SAAT 18:00’a KADAR ALINMAKTADIR.
*SİPARİŞİNİZİN GİDECEĞİ YERİ (PROJEYİ) VE ZAMANI AÇIKLAMALI OLARAK YAZINIZ.
*SAAT BELİRTİLMEYEN SİPARİŞLERİNİZ GÜN İÇERİSİNDE TESLİM EDİLİR.
*GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ E-MAİL DÜZELTMELERİNİ TELEFON İLE DEĞİL E-MAİL YOLUYLA BELİRTİNİZ.

NOT: Tarafınızdan gönderilen e-maillere geri dönüş yapılmaktadır. Aksi taktirde teyit etmenizi önemle rica ederiz.

Baklavacı Mehmet Yıldırım resmi satış sitesinden, kredi kartı ve havale ile satış imkanları sunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı kargo, İstanbul içine kurye ile aynı gün teslimatla müşterilerine İstanbul'un en iyi tatlılarını ulaştırmaktadır. Sipariş için baklavacimehmetyildirim.com adresini kullanabilirsiniz.

BAKLAVACI MEHMET YILDIRIM KİMDİR?

İlkokuldan mezun olduktan sonra 11 yaşında baklavacılık mesleğine giriş yapan Baklavacı Mehmet Yıldırım, o gün bugündür tatlı sektöründe yol almış.

Yıldırım’ın 2000 yılında kurduğu Yıldırım Gıda; catering firmalarına , süpermarketlere, otellere, pastanelere ve kamu kuruluşlarına ürün tedarik ediyor.

Şirketin günlük 6 ton üretim kapasitesi vardır. Ayrıca Yıldırım hali hazırda Türkiye’nin marka olmuş tatlı ve baklava üreticilerinin bir araya gelmesiyle kurulan BAKTAD’ın (Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı.

TÜRKLERİN TATLICILIK TARİHİ

Tatlı anlamı taşıyan kelimeler dünyadaki her dilde olumlu anlamlar taşımaktadır. Tatlı kelimesi mutluluk ve hazla çağrışım yapar. Aynı zamanda sevgi ve mutlulukla özdeşleşir. Dünya tarihinde hangi mutfak kültürüne bakılırsa bakılsın Anadolu tatlı mutfağı bu tarihin içinde önemli yer kaplamaktadır. Orta Asya Türk tarihine baktığımızda Türklerin tatlı alışkanlıklarına pek rastlanmaz. Türkler Anadolu'ya göç etmesiyle beraber tatlıcılığa çabucak benimsemiş ve bu kültüre sahip çıkmıştır. Osmanlı Devleti döneminde Türkler Batı'yla Orta Doğu tatlı kültürü arasında bir köprü vazifesi görmüş ve bu kültürlerin birbirini tanımasına olanak sağlamıştır.

Yorumlar