İstanbul'da yağış var mı? İşte 5 günlük İstanbul hava durumu

Aniden yurdu etkisi altına alan sert rüzgarlar ve soğuk hava için meteoroloji yetkililerinden açıklama geldi. 5 günlük İstanbul hava durumu için uzmanlar özellikle akşam saatlerinde yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sonbahar'ın gelmesi ile başlayan soğuklar için meteorolojiden 5 günlük İstanbul hava durumu tahmini ve uyarısı geldi. Yurdu etkisi altına alan yağışların birçok ilde etkili olacağı ve bazı illerde karla karışık şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Son değerlendirmelere göre kuzey kesimler çok bulutlu, Batı Karadeniz'ın kıyıları yer yer çok bulutlu ve yağışlı olurken, Marmara'nın kuzeyi ve Artvin çevresinin özellikle akşam saatlerinde yağışlı olacağı belirtildi. Sabah erken saatlerde ise Batı Karadeniz, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Ege'nin iç kesimlerinde sisli ve puslu bir olması bekleniyor. Yetkililer bazı bölgeler için ise fırtına uyarısında bulundu.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ VAR MI? İŞTE HAFTALIK İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji yetkilileri haftanın ilk günü için vatandaşlara yağış uyarısında bulundu. Salı günü etkisinin kaybedileceği tahmin edilen yağışların ardından Cuma gününe kadar havanın çok bulutlu olması bekleniyor. Fakat İstanbul hava durumunun Cumartesi günü yer yer tekrar yağışlara teslim olacağı ve rüzgarın da şiddetini arttıracağı tahmin ediliyor. İstanbul hava durumu 5 günlük tahminlerine göre en yüksek sıcaklık ise 21 derece olacak.

SICAKLIK DÜŞECEK FIRTINA BEKLENİYOR

Karadeniz Bölgesi'nde ise kuzeydoğu yönünden 75-90 km kuvvetinde fırtına olması bekleniyor. Salı günü etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın yerine rüzgarların geleceği ve bunun da 21:00'den başlayarak Salı günü 09:00'a kadar etkisinin süreceği tahmin ediliyor. Yeni haftada da sürecek olan yağışlar bazı bölgelerde etkisini kaybetse de tekrar şiddetlenecek. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

Meteoroloji yetkilileri özellikle akşam saatlerine dikkat çekti ve yağışlara karşı vatandaşları uyararak önlem almaları gerektiğini belirtti. Sabah erken saatteki güneşe aldanılmaması gerektiği ifade edilirken batı ve iç kesimlerde sıcaklığın 2-4 derece atması beklenirken Doğu Anadolu ve Karadeniz'de 1-3 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarların ise yağışlar gibi akşam saatlerde etkili olması beklenirken ara sıra orta kuvvette ve Batı Karadeniz ile Marmara kıyılarında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN SICAKLIKLAR İSE ŞÖYLE

Konya, Samsun ve Ankara az bulutlu ve 20 derece, Adana ve Antalya açık ve 30 derece, İzmir çoğunlukla açık 27 derece, Bursa çok bulutlu 24 derece, Diyarbakır açık 26 derece, Erzurum parçalı bulutlu 14 derece olurken, Trabzon ise öğle saatlerinde sağanak yağışlı olmak üzere 18 derece olacak.

Yorumlar