İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli oldu

İstanbul Barosu başkanlığına yeniden Avukat Mehmet Durakoğlu seçildi. Avukat Mehmet Durakoğlu, 26 bin 294 oyun 8 bin 77'sini aldı.

İstanbul Barosu'nun Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen başkanlık yarışında, bugün saat 09.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. İstanbul Barosu başkanlığına yeniden Avukat Mehmet Durakoğlu seçildi. İstanbul Barosu başkanlığına yeniden seçilen Avukat Mehmet Durakoğlu, 26 bin 294 oyun 8 bin 77'sini aldı.

10 ADAY YARIŞTI

Toplam 105 sandığın kurulduğu merkezde, başkanlık için 10 aday yarıştı. Avukatların oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. 

İSTANBUL BAROSU'NUN BAŞKANI BELLİ OLDU

İstanbul Barosu seçimleri sona erdi. 10 adayın yarıştığı seçimi, İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olan Mehmet Durakoğlu kazandı.  

Dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu'nda seçim heyecanı sona erdi. 10 adayın yarıştığı seçimde galibi ilke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu 8 bin 77 oy ile seçimi yeniden kazandı.

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?

1956 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Avukat Mehmet Durakoğlu, lise öğrenimini Ankara'da, Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Durakoğlu, 1986 yılında serbest avukatlığa başlamıştır. Avukatlık mesleğine ek olarak Dış Ticaret alanındaki sertifika programlarında dersler veren Durakoğlu, Bu konu üzerinde çok sayıda makale yayımlamıştır. 

İstanbul Barosu'nda İnsan Kaynakları Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulunan Durakoğlu, 2004 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 2006 yılında Baro Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Durakoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeliği ile Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetimlerinde bulundu.

Mehmet Durakoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar