İsrail’in kanlı planı

Silahlı Yahudi gruplar sokaklarda terör estiriyor. Saldırganların aslında üniformasız İsrail askerleri olduğu belirtiliyor. İsrail’in amacı, çatışmaları “asker-sivil çatışması” değil, “siviller arasındaki gerilim olarak göstermek.

İsrail’de Yahudiler, Lid kentinde Filistinlilerin bulunduğu camiye gerçek mermilerle saldırdı. Filistinli avukat Halid Zabarka destek için tüm Filistinlileri Lid’e çağırdı. Arap basını saldırıları sivil kıyafetli İsrail askerlerinin organize ettiğini yazdı. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ise “Sokaklarımızda savaş patlak verdi. Sustuğumuz için iç savaşa davetiye çıkaran bir ortam oluşturuyoruz” dedi.

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sürüyor. İsrailli Yahudiler Lid kentinde Filistinlilerin bulunduğu camiye gerçek mermilerle saldırdı. Filistinli avukat Halid Zabarka, “Akşam namazını kıldıktan sonra Lid kent merkezindeki büyük camide üzerimize gerçek mermilerle ateş açtılar. Filistinli gençler onları buradan püskürttü” dedi. Tüm Filistinlilere Lid kentine gelmeleri çağrısında bulunan Zabarka, fanatik grupların şehir içinde silahlı gruplar halinde gezdiklerini söyledi.

FANATİK DEĞİL, HEPSİ ASKER

Başta Lid kenti olmak üzere birçok şehirde Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları protesto eden Filistinlilere silahlı saldırılar düzenleniyor. Arap basınında bu saldırıları İsrail istihbarat servisi ve askerlerin organize ettiği belirtildi. Üniformasız olarak sokağa inen askerlerin, Filistinliler karşısında kaçan yerleşimcileri cesaretlendirmek istediği belirtiliyor. Üniformasız sivil şekilde Filistinlilere daha rahat saldıran İsrail askerlerinin, çatışmaları “asker-sivil çatışması değil, siviller arasındaki gerilim” olarak göstermeye çalıştığı yazıldı.

İÇ SAVAŞ ÇIKABİLİR

İsrailli çok sayıda fanatik dün de Tel Aviv yakınlarındaki Rişon LeTsiyon kentinde tek yakaladıkları bir Filistinliyi lince kalktı. Yahudiler ellerindeki sopalarla Filistinliyi darp etti. Katiller sürüsü Müslümanlara karşı terör estirirken İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ise şiddet olaylarının iç savaşa evrilebileceğini söyleyip “Sokaklarımızda savaş patlak verdi. Sustuğumuz için iç savaşa davetiye çıkaran bir ortam oluşturuyoruz” dedi. İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların arttırılmasına onay verdiği bildirildi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi.

Yorumlar