İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'a saldırı düzenleyerek neyi amaçladı?

Geçtiğimiz gece İsrail savaş uçakları Lübnan hava sahasına girerek alçak irtifada manevralar gerçekleştirdi. Ardından başkent Şam'da yer alan silah deposu İsrail uçakları tarafından vuruldu.

Suriye ordusunun yetkilisi yaptığı açıklamada, deponun vurulduğunu, üç askerlerinin yaralandığını ve füzelerin çoğunun havada füze savunma sistemleri tarafından başarıyla imha edildiğini duyurdu.

Sadece Şam Değil!
İsrail'in tek saldırısı Şam değil, bundan önce bir çok kez kendi ülkelerine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Suriye'de yer alan İran ve Hizbulah hedeflerine aynı saldırılar düzenlendi.

Suriye'nin resmi devlet kuruluşu Ikhbariya, saldırının hedefindeki yerleri açıklamadığı gibi, hava savunma sistemlerinin saldırıyı püskürttüğü anı canlı olarak izleyicilere sundu.

ŞAM'A GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRI LÜBNAN HAVA SAHASINDAN YAPILDI

Devlet medyası, Şam'da silah deposuna yapılan saldırıda füze saldırısı için Lübnan hava sahasının kullanıldığını açıkladı.

Suriye devlet haber ajansı SANA saldırı ile ilgili, "Düşman saldırı, Lübnan hava sahası üzerinden gerçekleştirildi. Birkaç düşman hedef vuruldu" ifadelerine yer verdi.

Saldırının amacı İsrail'in erken seçime gitmesi mi?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, koalisyon liderleri ile ortak aldığı kararda Nisan 2019'da erken seçime gitmeyi oy kararı ile kabul etmişti. Netanyahu'nun bu saldırıları yapmasındaki amaç halkın gözünü boyamak mı orası muamma.

Yorumlar