İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e yönelik suikast girişimi engellendi

İspanya Polisi, İspanya Başbakan Pedro Sanchez'e yönelik bir suikast girişiminin engellendiğini duyurdu. Saldırganın Barcelona yakınlarındaki Terrassa kentinde yakalandığı açıklandı.

İspanya Polisi, İspanya Başbakan Pedro Sanchez'e yönelik bir suikast girişiminin engellendiğini duyurdu.

16 ATEŞLİ SİLAH BULUNDU

Gözaltına alınan saldırganın 63 yaşında olduğu, polis tarafından yapılan açıklamada, evde yapılan incelemelerde keskin nişancı tüfeği dahil 16 ateşli silah bulunduğu ifade edildi.

Polis, saldırganın bir arkadaşına Başbakanı öldüreceğini söylediği bir mesaj attığını, yapılan şikayet üzerine şüphelinin takibe alındığını bildirdi.

Katalonya Yüksek Mahkemesinden yapılan açıklamada da ismi verilmeyen bu kişinin 21 Eylül'de tutuklandığı, hakkında "silahla siyasi otoriteye karşı girişimde bulunmak, tehdit, nefret yayma ile silah, mermi ve patlayıcı bulundurmak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Haberlerde, şüphelinin, Başbakan Sanchez'i diktatör Francisco Franco'nun kemiklerinin anıt mezardan çıkarma kararı nedeniyle öldürmek istediği kaydedildi.

Sanchez'in "İspanyolları bölen sembol" olarak tanımladığı Franco'nun anıt mezarına ilişkin karar, eylül ayında parlamentoda kabul edilmişti. Bugün de konuyla ilgili nihai kararın alınması bekleniyor.

MACRON'A DA SUİKAST PLANLANMIŞTI

Geçtiğimiz gün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a suikast planlayan altı kişiyi gözaltına alınmıştı.

Fransız güvenlik güçlerince yürütülen bir ön soruşturma sonucu tutuklanan altı kişinin cumhurbaşkanına karşı "şiddet içeren eylem" planladıklarından şüphelenildiği, ancak planlarının "kesinlik ve düzenden yoksun" olduğu söylenmişti. 

Yorumlar