2018 İSG 1. dönem sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İSG sonuçları nereden açıklanır?

2018 İSG 1. dönem sonuçları hangi tarihte açıklanacak sorusunun yanıtı merakla bekleniyor. İSG sonuçları nereden açıklanır sorusu ile ilgili detaylar Ajanshaber.com'da.

20 Mayıs tarihinde ÖSYM tarafından 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem sınavı yapıldı. İSG 1. Dönem sınavı saat 10.15'te başlayıp 75 dakika sürdü. Sınav İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya,  Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Sivas, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirildi. Sınava giren kişiler şimdi heyecanla 2018 İSG 1. dönem sonuçları hangi tarihte açıklanacak sorusunu sormaya başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen duyuruda sınavın açıklanma tarihi duyuruldu. Peki İSG 1. dönem sonuçları nereden açıklanır

2018 İSG 1. DÖNEM SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İSG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Böylece 2018 İSG 1. dönem sonuçları hangi tarihte açıklanacak sorusu cevap bulşdu. Sonuçlar ÖSYM tarafından 12 Haziran Salı günü erişime açılacak. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak.

İSG SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgisinde doğru/yanlış cevap sayıları ve adayın aldığı puan belirtilecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

İSG SINAVINDA PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu durumun oluşması halinde, sınav sonuçları açıklandığı tarihte başarılı ilan edilenlerin hakları saklı tutulacaktır. Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olacaktır. Aşağıdaki formül kullanılarak adayların 100 üzerinden puanları hesaplanacaktır:


Testteki Toplam Geçerli Soru Sayısı, iptal edilen soru/sorular çıkarıldıktan sonra kalan soru sayısıdır. İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.

Yorumlar