"Irak ve Suriye'yi karıştıran iradenin Türkiye'ye biçtiği gömlek..."

15 Temmuz akşamı FETÖ mensupları tarafından başlatılan darbe girişimi püskürtüldü. Askeriye ve yargının birçok ismi gözaltına alındı.

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz akşamı başlattığı darbe girişiminin yankıları devam ediyor. Halkın ve güvenlik birimlerinin çabasıyla püskürtülen darbe girişiminin ardından üst üste gözaltı kararları çıktı.

Türkiye’de olayların yankıları devam ederken FETÖ mensuplarının girişimini AjansHaber’e değerlendiren terör uzmanı Abdullah Ağar, “Darbe girişiminin asıl niyeti; ülkeyi krize, derin karmaşaya ve iç savaşa sürüklemektir. Irak’ta ve Suriye’de başta mezhepsel kırılma üzerinden iç savaşları başlatan iradenin Türkiye’ye biçtiği gömlek; siyasi farklılıklar ve düşmanlıktan beslenen bir iç savaşı ve derin karmaşadır. Bunun ispatlarını darbecilerin ele geçirdikleri TRT binasında silah zoruyla bir spikere okuttukları darbe bildirisinde görüyoruz” dedi.

Terör uzmanı Abdullah Ağar, FETÖ mensuplarının darbe girişimini AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:


“BAŞARSALARDI, TÜRKİYE İÇ SAVAŞA UYANACAKTI”

Kendi silahlarımızı ele geçiren darbeciler, bu silahlarımızla halkımızın üzerine ateş açtı. Ele geçirdikleri savaş uçaklarımızla saldırı helikopterlerimizle, “İrademizi temsil eden” başta yüce meclis olmak üzere “hepimizin” Cumhurbaşkanlığını, Genelkurmay Başkanlığını, MİT Jandarma Emniyet karargâhlarını bombaladılar. Tanklarla ağır silahlarla diğer pek çok kalpgahımıza silah zoruyla girmeye çalıştılar. Başta Genelkurmay karargahı olmak üzere bazılarına girdiler. Darbenin başarısı ve dış müdahale çağrısı adına zorunluluk taşıyan iletişim ve kitle etkileme merkezlerini ele geçirmeye çalıştılar, bazılarını ele geçirdiler. Başarsalardı, Türkiye bambaşka bir geleceğe ve iç savaşa uyanacaktı.

BÜTÜN KIŞLALAR NÖBETÇİ HEYETLERİNDEYKEN…

Bütün kışlaların nöbetçi heyetlerine teslim edilerek asli komuta kadrolarının hafta sonu tatiline girdiği bir Cuma akşamında, ‘nöbetçi heyetlerine ve kışlalardaki askerlere hükmedecek’ rütbelerle ve organize olmuş darbe kadrolarıyla, baskın tarzında kanun dışı bir eyleme giriştiler. Baskın diyorum, çünkü beklenmedik anda, beklenmedik yerde ve beklenmedik zamanlarda yapılarak etki ve başarı üreten bu saldırı biçimi bazı alanlarda ve dar zamanda hedefine ulaştı. O anlarda, başta Genelkurmay karargâhı olmak üzere asil emir-komutanın ortadan kalkması ve asıl emir komutaya ram olacak kitlelerin iradesi felce uğratıldı.

 

“IRAK VE SURİYE’Yİ KARIŞTIRAN İRADENİN TÜRKİYE’YE BİÇTİĞİ GÖMLEK”

Darbe girişiminin asıl niyeti ise; ülkeyi krize, derin karmaşaya ve iç savaşa sürüklemektir. Irak’ta ve Suriye’de başta mezhepsel kırılma üzerinden iç savaşları başlatan iradenin Türkiye’ye biçtiği gömlek; siyasi farklılıklar ve düşmanlıktan beslenen bir iç savaşı ve derin karmaşadır. Bunun ispatlarını darbecilerin ele geçirdikleri TRT binasında silah zoruyla bir spikere okuttukları darbe bildirisinde görüyoruz. Bu bildiride; darbecilerin üretmeye çalıştıkları iki kamp ortaya çıkıyor. Bildirinin içeriğinde darbeye destek vermesi istenen kampla, o kampın karşısında tanımlanan diğer kamp var. Burada, iki kamp arasında sokakta çıkacak kıvılcımın, hiç bir gücün durduramayacağı bir iç savaş potansiyelini barındırdığını görmek gerekiyor. Bir de darbecilerin peşine takılan halkla, darbe karşıtı halk arasında ortaya çıkması mukadder olan olası bir çatışmanın Türkiye’nin sonunu getireceğini!

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar