İphone 7 ve 7 Plus 10.0.03 Yeni Güncellemesi Yayınlandı

Apple firması yeni telefonları iPhone 7 ve 7 Plus modellerinde yaşanılan hücresel bağlantı kopmaları ve sinyal kopmalarına çözüm olarak, dün akşamdan itibaren İOS 10.0.3 güncellemesini yayınlandı.

Apple tarafından dün akşam saatlerinde dağıtımına başlanan iOS 10.0.3 güncellemesini yayınladı.Yeni güncelleme bazı kullanıcıların yaşadığı, hücresel bağlantı kopmalarına ve zaman zaman yaşanan sinyal kopmalarına çözüm sunuyor. Apple firmasının İOS 10 sürümüne geçtikten sonra sırasıyla İOS 10.0.1 ve İOS 10.0.2 güncellemesini yayınlanmıştı. Ancak güncellemere rağmen devam eden sorunlar ve gelen şikayetler için firma, iPhone 7 ve iPhone 7Plus için İOS 10.0.3 güncellemesini dün akşamdan itibaren dağıtmaya başladı. iPhone 7 ve 7 Plus kullancıları için yayınlanan 10.0.03 güncellemesini app storeden indirebilirler.

GÜNCELLEME YALNIZ 7 ve 7 PLUS'LAR İÇİN

Geçilen İOS 10 güncellemesinin ardından, 10.0.1 ve 10.0.2 güncellemelerini yayınlayadı ancak sorunlardan bir türlü kurtulamadı. APPLE firması özellikle Amerika'da verizon müşterilerinin belirttiği, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerindeki hücresel bağlantı kopmaları, sinyal kopmaları ve LTE sinyalinin bir anda düşmesi sonucu İOS 10.0.3 güncellemesini yayınladı. Ancak eski İPHONE kullanıcı iseniz bu güncellemeden yararlanamayacaksınız. Güncelleme yalnız İPHONE 7 ve 7 Plus sahiplerine özel. Türkiyede’ki kullanıcılarımızda henüz böyle sorunlarla karşılaşılmasada firma tüm kullanıcılarını güncellemenin kullanılması hakkında uyarıyor.

GÜNCELLEME AYARLARI

iPhone 7 veya iPhone 7 Plus satın aldıysanız güncellemeyi 'Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme' bölümünden telefonlarınıza veya tabletlerinize yükleyebilirsiniz.

İPHONE 7 VE 7 PLUS'IN BEĞENİLMEYEN ÖZELLİKLERİ

1- Kulaklık Girişi: Yeni nesil iPhone modellerinde artık 3.5 mm kulaklık girişi bulunmayacak. Bu durum da belli noktalarda kısıtlamalar yaşayacağımız anlamına geliyor. Misal vermek gerekirse başka herhangi bir kulaklık ile müzik dinlemek artık hayal olacak. Bu ve bunun gibi örnekleri çoğalttığımız zaman aslında bu özelliğin çok iyi olmadığını anlayabiliriz.

2- Hızlı Şarj&Kablosuz Şarj Yok: Günümüz üst seviye akıllı telefonlarının önemli özelliklerinden biri de hızlı şarj. Bu özellik sayesinde acelemiz olduğu anlarda hızlı şarj aletimiz imdadımıza yetişiyor ve kısa sürede durumu toparlıyor. Ancak iPhone 7 bünyesinde böyle bir özellik barındırmadığı için kullanıcılar oldukça üzüldü.

3- Suya Dayanıklılık: Suya dayanıklılık konusuna Samsung sayesinde baya bir alıştık ancak Apple bunu ancak iPhone 7 ile ortaya koydu fakat bu yine de yeterli değil. Çünkü iPhone 7 IP67 sertifikasına sahip. Bunda ne var diyebilirsiniz ancak bu sertifikaya sahip bir telefon suya sanıldığı kadar da dayanıklı olmuyor; daha çok tere, sıçramalara ve yağmura karşı dayanıklı hale geliyor. Zaten Apple bu konuda güvence vermediğini de konu hakkında oluşabilecek herhangi bir problemin garanti kapsamına dahil edilemeyeceğini açıkladı.

4- Simsiyah iPhone 7: Tanıtımda renk seçeneklerinden en çok beğenileni simsiyah iPhone 7 oldu ancak  bu konuda da belirli sıkıntılar yok değil. Zira simsiyah iPhone 7‘de çizilmelerin daha çok belli olduğu Apple tarafından açıklandı. Ayrıca simsiyah telefonlar yalnızca 128 ve 256 GB versiyonlarda yer alıyor.

5- VR Yok: Günümüzün en çok konuşulan teknoloji ürünlerinden biri olan sanal gerçeklik gözlüğü Apple‘ın gündeminde hiç mi hiç yok! Öyle ki söz konusu şirket tanıtımda bu teknoloji hakkında hiçbir yorum ve açıklamada bulunmadı.

Yorumlar