iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Satışa çıktı! Fiyatları dudak uçuklattı!

Apple'ın en yeni teknolojiyle donatılmış telefonu iPhone 7 ve İphone 7 Plus Türkiye'de 14 Ekim'de satışa çıktı. Türkiye'den kaç liradan satılacağı da belli olan telefon, Apple Premium Reseller ve Apple Store'dan alınabilecek.

Apple'ın uzun zamandır büyük bir heyecanla beklenen iOS işletim sistemine sahip akılı telefonu iPhone 7 ve Phone 7 Plus ve Apple Watch 13 Ekim'i 14 Ekim'e bağalyan gece saat 00.00'dan itibaren Türkeye'de satışa çıktı. Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışına Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin yanına Türkiye'yi dahil etmesi ve dünyada bölge bölge satışa çıkan telefonun çıkışından kısa bir süre sonra Türkiye'de satışa sunulması iPhone tutkunlarını mutlu etti. Telefonların ilk etapta satışa çıktığı ülkeler arasında; Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, İzlanda, Kosova, Güney Kıbrıs, Slovakya, Slovenya, Rusya, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt yer alıyor. İphone 7 ve iPhone Plus satışının Apple Premium Reseller ve Apple Store'lar üzerinden yapılacağı duyurulurken, satışların teslim tarihinin değişebileceği bilgisi de not edildi. iPhone 7 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi ile dikatleri çekerken Türkiye resmi satış fiyatlarının kaç lira olduğu da belli oldu. Buna göre; iPhone 7 4.7 inç ekran başlangıç fiyatı: 3,249 TL olurken, iPhone 7 Plus 5.5 İnç ekran başlangıç fiyatı: 3,799 TL olarak açıklandı.

İPHONE 7 SATIŞA ÇIKTI

iPhone severlerin uzun zamandır heyecanla bekledikleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 14 Ekim Cuma günü resmen satışa sunuldu. Teknik özellikleri ve çıkış fiyatı ile büyük ses getiren Apple'ın son teknoloji ürünün satışa çıktıktan çok kısa süre içerisinde Türkiye'de satışa çıkması kullanıcıları mutlu etti. İPhone 7 ile aynı anda satışa çıkan Aplle Watch'da Apple Premium Reseller ve Apple Store'lardan alınabilecek.

İPHONE 7 VE İPHONE 7 PLUS TÜRKİYE RESMİ SATIŞ FİYATLARI

7 Eylül'de WWDC etkinliğinde esmi olarak tanıtılan yeni iPhone’lar iPhone 7 ve 7 Plus'ın Türkiye'de satılmaya sunulmasından sonra resmi fiyat listesi de açıklandı. Buna göre, tasarım harikası iPhone'ların Türkiye satış fiyatı; iPhone 7 4.7 inç ekran başlangıç fiyatı: 3,249 TL olurken, iPhone 7 Plus 5.5 İnç ekran başlangıç fiyatı: 3,799 TL olarak açıklandı.

6S'İ OLANLAR ACELE ETMEYİN

Teknoloji çevrelerinde iPhone 7'nin aslında iPhone 6s ile 2017’de tanıtılacak olan 10. yıla özel iPhone arasında kalmış bir model olduğu konuşuluyor. İphone 6s sahibi olanların telefonlarını yeni iPhone 7 ile değiştirmek için biraz beklemeleri gerektiğini öneren uzmanlar, cihazda gözle görülür fazla bir değişim olmadığı yönünde görüş belirtiliyorlar. Yeni iPhone 7'lerin kameranın geliştirilmesiyle çıkıntının daha fazla göze çarpması, kaldırılan kulaklık girişi, biraz yukarı taşınan anten çizgileri dışında eski modelle aralarında hiçbir farkın olmadığı, ancak donanım açısından 6s öncesi model kullanıyorsanız terfi vaktinin gelmiş olduğunu belirten gözle görülür bir iyileştirmenin mevcut olduğunun altı çiziliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

iPhone 7, Elden geçirilmiş taptic engine destekli yeni home butonu,
Suya dayanıklılık (IP67),
Stereo hoparlörler,
12 megapiksel OIS özellikli f/1.8 diyafram aralığına sahip arka kamera,
7 megapiksel Facetime HD ön kamera,
Wireless Earpods (Airpods) kulaklık (klasik kulaklıklar için çevirici çıkıyor),
daha güçlü ancak daha az enerji tüketen A10 işlemci,
Apple’ın Force Touch algılama sisteminin iyileştirildiğini gösteren yeni sensörler,
Artırılmış batarya kapasitesi (lansmanda söz edilmese de 1960 mAh)

Yorumlar