Apple'ın işletim sisteminin yeni güncellemesi iOS 10 telefonları kilitledi

Apple’ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 7 ile beraber tanıtılan birçok yenilikten sadece birisi olan iOS 10 beklentileri karşılamadı. Salı gecesi gelen güncelleme ile birçok kullanıcının telefonu çöktü.

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın yeni ürünü iPhone 7’yi tanıtarak büyük ses getirmişti. Tanıtım sırasında birçok yenilikten sadece biri olan yeni işletim sistemi iOS 10 güncellemesi beklentilerin çok altında kaldı.

GÜNCELLEMENİN HAYAL KIRIKLIĞI

Salı gecesi dünya çapında güncellemeye açılan sistem, ilk saatlerde büyük hayal kırıklıklarına neden oldu. Birçok kullanıcı güncelleme esnasında fazla aksaklığın olduğunu dile getirdi. Kullanıcılar en büyük sorunun ise güncelleme esnasında telefonun çökmesi olduğunu belirtti. Bir bilgisayar veya iTunes’a bağlanmak kaydıyla tekrar hayata döndürülen cihazların uzun süre kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

YENİ NESİL CİHAZLAR DA ÇÖKTÜ

Çöken cihazların yeni nesil iPhone’lar ve iPad’ler olduğu belirtildi. Kullanıcıların yoğun şikayetlerinin üzerine şirket aksaklıklara kısmen de olsa müdahale edebildi. Ancak sosyal medyada Apple’ın yeni işletim sistemine yönelik yoğun eleştiriler devam etti. Yeni güncellemeyle birlikte çok sayıda eğlenceye yönelik yeniliğin yanı sıra fark yaratacak özelliklerin de devreye gireceği belirtiliyor.

GÜNCELLEMEYLE BİRLİKTE SİRİ BİRAZ DAHA AKILLANACAK

- Apple’ın dijital asistanı Siri güncellemeyle biraz daha akıllanacak. Yakında sesli komutla taksi çağrılıp pizza siparişi bile verilebilecek.

GEZMEYİ SEVENLERE İYİ HABER

- Harita uygulaması sık gidilen yerleri aklında tutarak yemek veya eğlence gibi konularda tavsiyelerde bulunacak.

UYGUN ALIŞVERİŞİN ADRESİ OLACAK

- Yeni not tutma uygulaması ise alışveriş listesindeki ürünlere uygun mağazalara yaklaşılınca uyarıda bulunacak.

Yorumlar