iOS 10 güncellemesi alan cihazlar belli oldu

iPhone kullanıcılarının heyecanla bekledikleri iOS 10 güncellemesi indirilmeye başladı. Apple tarafından şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi sürüm olarak tanımlanan güncellemeyi belli serideki cihazlar alabilecek.

iPhone kullanıcılarının merakla bekledikleri iOS 10 güncellemesi 13 Eylül akşamı itibarı ile indirilmeye başladı. Apple tarafından şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi sürüm olarak tanımlanan güncelleme sadece belli cihazlar tarafından kullanılabilecek. İPhone kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen sürüm; iPhone 5 ya da daha yeni bir iPhone modelleriyle tüm iPad Air, iPad Pro modelleri, iPad mini 2, 4. nesil iPad, 6. nesil iPod touch modelleri ve yeni çıkmış modeller tarafından kullanılabilecek. iOS 10, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen yeni özelilkleri ile dikkat çekiyor. iMessage'dan yüz tanıma özelikli fotoğraflar uygulamasına kadar kullanıcılarına geniş alanda yeni deneyimler sunan sürüm aynı zamanda HomeKit özellikli akıllı ev aygıtlarını da kontrol etmeyi sağlıyor.

UYGULAMADAN ÇIKMADAN MÜZİK DİNLEYEBİLİRSİNİZ

Apple'ın pek çok yeniliği beraberinde getirdiği İOS 10 güncellemesi, iMessage uygulamasında web siteleri ya da  video linklerinin ön izlemesi yapılabilirken aynı zamanda uygulamadan çıkmadan Apple Music bağlantıları dinlenebiliyor. iMessage uygulamasında diğer bir yeni özellik ise, emojilerin üç kat büyümesi ve kelimelerin tek dokunuşla emojiye dönüşebilmesi. Örnek verilecek olunursa, mutlu kelimesinden tek dokunuşla gülen surat elde ediliyor olması. Sadece karşıdaki kişilerin görebileceği görünmez mesajlar ve ekranı kaplayan simgelerde yeni sürümün getirdiği diğer özellikler arasında yer alıyor.

HOME İLE AKILLI EV AYGITLARINI YÖNETİN

iOS 10 güncellemesinin kullanacılarına sunduğu bir diğer yenilik de Homekit özellikli akıllı ev aygıtlarını yönetebilmeyi sağlıyor olması. Yeni home uygulaması ile hayata geçen özellik akıllı ev aletlerinin tüm kontrolü için kişilere çözüm olanakları sunuyor. Silinen uygulamaların çekirdek uygulamaları ile kullanabilme özelliği, gelişmiş bildirimler ve yeni tasarlanan kilit ekranı ile gelen bildirimler göze çarpan baloncuklar ile ekranı açmaya gerek duyumadan telefonunun kaldırılmasıyla görülebiliyor. 

"APPLE HARİTALAR" ŞİMDİ DAHA AKILLI

Haritalar uygulaması yeni sürüm ile apple kullacılarına takvimdeki randevularına göre gidecekleri yere göre yol tarifier sunuyor. Yeni teknolojisi ile şimdi daha akıllı olan Apple Haritalar özelliği bir rota plandıktan sonra devreye giren harita, güzergah üzerinde bulunan benzin istasyonları, restoranlar, kafeler ile ilgili bilgiler verirken aynı zamanda bu noktalardan herhangi birinde mola verilmesi sonrasında yolculuğun süreceği mesafeyi nasıl etkileyeceği konusunda da bilgiler veriyor. Görsel açıdan da gelişen uygulama yeniden tasarlanan eklentilerle geliştiricilere de açılmış durumda. OpenTable gibi uygulamalar ile rezervasyonlar doğrudan Harita’ya entegre edilebilirken, Uber ve Lyft gibi hizmetler sayesinde Haritadan çıkmadan kullanıcılar araç rezervasyonu da yapabiliyorlar. 

"SİRİ" İLE TAKSİ BİLE ÇAĞIRABİLECEKSİNİZ

Siri'in üçüncü taraf geliştirilere açılmasıyla artık kullanıcılar Siri üzerinden uygulamalar ile etkileşime geçebilecekler. Sesle kontrol edilebilen uygulamalar sayesinde sipariş verilebilmenin yanı sıra taksi de çağrışabiliyor. 

YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ İLE ALBÜMLER OLUŞTURUN

Yüz tanıma özelliği sayesinde Fotoğraflar uygullamasını destekleyen iOS 10 güncellemesi ile artık fotoğraflarda bulunan insanların yüzlerine dayalı albümlerde yapılabilecek. 

UYGULAMALAR AÇILMADAN BİLGİLER ELİNİZİN ALTINDA

Diğer widgetlar özelliği kullanıcıların uygulamaları açmadan bilgi sahibi olabilmelerine olanak sağlayacak. Kullanıcılar, hava durumu bilgisi, müzik çalma bilgileri ve e posta mesajlarına kolaylıkla ulaşılabilecekken Apple Pay ile Saffari üzerinden güvenli ve gizli alışverişlerde yapılabilecekler. 

İPHONE 5 VE YENİ İPHONE MODELLERİ ALACAK

Yeni güncelleme iOS 10 sürümüne uyumlu modeller belli oldu. Buna göre; iOS 10 sürümü için iPhone 5 ya da daha yeni bir iPhone modeli, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Pro 12.9 inç, iPad Pro 9.7 inç, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4. nesil, iPad 3. nesil, iPad 2, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini ürünlerine sahip olan kullanıcılar yararlanacak. 

iOS 10 KURULUMU ÇOK KOLAY

iOS 10 güncellemesinden yararlanacak olan cihazlara sahip olan kullanıcılar güncellemeyi kurmak için şu yolu izlemeliler; Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme adımları izlenebilirken kurulum iTunes'a cihaz bağlanarak da yapılabilir. iOS 10 güncellemesi için İTunes'a bağlanma seçeneğini seçen kullanıcıların bağlanma işleminden önce kişisel bilgileri ve dosyaları yedeklemeleri tavsiye ediliyor.

Yorumlar