İnstagram canlı yayın özelliği ile kullanıcılara farklı deneyimler sunmaya geliyor!

Vazgeçilmez fotoğraf paylaşım uygulaması İnstagram canlı yayın özelliği ile bu kez Periscope'un yerini almaya çalışıyor. Giderek gücünü arttıran instagram'ın daha ne gibi özellikler ekleyeceği merakla bekleniyor.

Fotoğraf paylaşım uygulaması olarak mobil hayatına başlayan İnstagram gücünü giderek arttırıyor. Pek çok kişinin kullandığı uygulamaya yakın zamanda yeni bir özellik daha eklenecek. Facebook'ta da yer alan canlı yayın sistemi bu kez İnstagram canlı yayın özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce Snapchat'in niteliklerini kendine uyarlayan instagram görünen o ki diğer bütün uygulamaların özelliklerini kendinde toplamaya çalışıyor. Bu kez de Periscope'un canlı yayınına el atan fotoğraf paylaşım uygulaması çalışmalarına başladı. Kullanıcılarını her şeyi ile kendine çekmeyi amaçlayan İnstagram'ın bir sonraki adımının ne olacağı da merakla bekleniyor.

UYGULAMA GELİŞİYOR

Her güncellemesi ile farklı bir hizmet sunmaya başlayan instagram kullanıcılarını etkilemeyi başarıyor. İnstagram'ın sahibi yakın zamanda uygulama içerisinde canlı yayın özelliğini de hizmete sunacak. Facebook, Snapchat, Periscope gibi pek çok uygulamanın özelliğini kendi uygulaması içerisinde toplayan instagram diğer uygulamaları kızdıracak olsa da kullanıcıların bunun tek bir çatı altında toplanmasından memnun olacağını düşünüyor. 

RUSYA'DA DENENİYOR

Meşhur fotoğraf paylaşım uygulaması İnstagram canlı yayın özelliği için kolları sıvadı. Testlere başlayan şirket hikayelerden sonra live butonu kullanarak canlı yayın yapılmasını sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde yaptığı güncelleme ile instagram hikayeler kısmının keşfet bölümünde de görüleceğini duyurdu. Canlı yayın özelliğinin test görüntülerinin sızmasıyla uygulamanın ekranında go insta ikonu yer aldığı görülüyor ve üzerine tıklanıldığında da kullanıcıların kitlelere ulaşması sağlanıyor. Rusya'da denendiği belirtilen özelliğin tüm dünya ile aynı anda buluşması bekleniyor. Sosyal medyada uygulamalar arasında yeni bi savaş başlatmaya hazırlanan uygulmanın bu özelliğini yıl sonundan önce tanıtması bekleniyor. 

FACEBOOK'TA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kullanıcı sayısı düşünüldüğünde Facebook'ta yoğun ilgi gören canlı yayın özelliğinin bu kez instagramda aynı ilgiyi görmesi bekleniyor. Meerkat, Periscope, Snapchat'ten sonra giderek kızışan rekabete instagramın da giriş yapması gelecek başka özellikler olacağını da düşündürüyor. Fakat diğer uygulamalara alışan kullanıcıların instagramdaki canlı yayın özelliğine ilgi göstermemesi halinde kaldırılabileceği de ihtimallar arasında yerini alıyor. Yeni özelliğin ne zaman geleceğine dair henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar