İngiltere'de Kamyoncu Krizi!

Brexit sonrası nakliye sektöründe yaşanan kriz süpermarket ve benzincilerde kendisini göstermeye başladı. Bazı marketlerin rafları boş kalırken, benzin bulamama paniği yaşayan İngilizler akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye değerlendirmelerde bulunan İngilitere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, ülkede rafinerilerin bolca yakıta sahip olduğunu belirterek, halktan akaryakıt alışverişlerini normal şekilde sürdürmesini istedi. Gerekmesi halinde acil durum planına göre İngiliz askerlerinin akaryakıt nakliye araçlarını kullanması için görevlendirilebileceğini kaydeden Shapps, "Eğer gerçekten yardımcı olacaksa onları getiririz" dedi.

İngiltere'de nakliye sektörünü temsil eden "Road Haulage Association (RHA)" adlı kuruluşun raporuna göre, nakliye aracı sürücülerinin sayısındaki azalışın başlıca sebepleri "sürücülerin emekli olması", "İngiltere'nin AB'den ayrılması", "IR35 olarak bilinen maaş bordolarındaki bazı değişiklikler", "sürücülerin başka sektörleri seçmesi", "düşük ücretler ve salgın" olarak gösteriliyor.

İngiliz enerji şirketi BP, ülkede yeterli sayıda nakliye sürücüsünün olmaması nedeniyle az sayıda petrol istasyonunun geçici olarak kapatılacağını duyurmuştu. Tesco Alliance da daha önce, az sayıda petrol istasyonunun aynı sebeple geçici olarak kapatılacağını açıklamıştı.

Yorumlar