Vatanım Sensin ilk bölümü için adeta bir şehir inşa edildi

27 Ekim akşamı başlayan Vatanım Sensin dizisi, ilk bölümünde Barış Cevdet'in girdiği savaş ve sonrasında hayatının karardığı günler anlatılıyor.

Haftalardır başlaması beklenilen Vatanım Sensin dizisi 27 Ekim akşamı nihayetinde sevenleri ile buluştu. Halit Ergenç, Bergüzar Korel'in başrollerini paylaştığı ve Yunan işgali sırasında yaşananların anlatıldığı dizi, Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. 25 hafta süren hazırlıklar sonrasında ekranlarda yerini alan dizi hakkında açıklama yapan yapım şirketi maddi bağlamda hiç bir masraftan kaçınılmadığını ve izlemeye değer dizilerin başında geldiğini belirtti. 

VATANIM SENSİN İLK BÖLÜMÜNDE AİLE PARAMPARÇA OLDU

Gerek konusu gerekse de oyuncu kadrosu ile uzunca bir süredir gündemde olan Vatanım Sensin, nihayetinde izleyicisi ile buluştu. İşgal günlerinin konu alındığı dizide paramparça olan bir ailenin yeniden bir araya gelme çabaları anlatırlırken, Halir Ergenç ‘Cevdet Yüzbaşı’ karakterini Bergüzar Korel ise Balkan güzeli karısı ‘Azize’ karakterini canlandırıyor. Türkiye'nin batısında Yunanlıların işgal günlerinin anlatıldığı dizi izleiyicilerini adeta o günlere sürüklüyor. Esir düşen Cevdet Yüzbaşı'nın kurtulması sahnesi izleyicide büyük bir yankı uyandırmışken, Azize'nin anesi ile konuşmalarına oğlu şahit oluyor.

VATANIM SENSİN OYUNCULARI

Yönetmen koltuğunda Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin oturduğu dizinin oyuncuları da bir o kadar tanıdık ve başarılı isimlerden seçilmiş. Başrollerini Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi, Celile Toyon, Boran Kuzum, Baki Davrak, Miray Daner, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Senan Kara ve Hakan Salınmış’ın paylaştığı dizinin yapımcılığını O3 Medya üstleniyor.

 

DİZİNİN ÇEKİM YERLERİ DEĞİŞİYOR

İstanbul'da kurulan dev bir sahnede başlayan dizi, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de de konuya göre değişkenlik göstererek çekilmekte. Dizi ve konusuna uygun olarak çekilen sahneler için ise uğraşı konusunda açıklama yapan yapım şirketi hiç bir masraftan kaçınılmadığını mekanın gününe göre hazırlandığını açıkladı.  Barış Cevdet'in hayatında önemli bir etken oynayan savaş sahnesi için 2 hafta titizlikle çalışıldığını açıklayan ekip, taşların bile yerinden oynadığını belirtiyor. Özel olarak Kazakistan’dan gelen eğitmen ve dublörler, çekimlere 15 gün kala atları söz konusu sahneye hazırlamaya başladı. Veteriner karavanı ile branşı atlar olan veteriner ekiplerinin de hazır bulunduğu dizi setinde, çekimler boyunca hiçbir at zarar görmedi. Bu arada savaş sahnelerinin özel efektlerinin hazırlıkları da 6 ayda tamamlandı.

VATANIM SENSİN İÇİN ADETA ŞEHİR İNŞA EDİLDİ

Dizi için başlatılan inşa çalışmalarında, 250 kişilik bir ekibin geceli gündüzlü çalışmasıyla neredeyse yeni bir şehir inşa edildi. 3 bin metrekarelik Arnavut kaldırımının yanı sıra 70 adet fasat (ön cephe), 3 mahalle, 1 konak, 1 köşk, 1 hastane (10 odalı), 1 garnizon (5 odalı), 1 meyhane, 1 esir kampı, 5 oda, 20 dükkan yapıldı. Bu çalışmaları yürüten 250 kişilik ekibin içinde sanat yönetmeni, 5 mimar, 5 iç mimar, 10 heykeltıraş, 4 grafiker, 30 demirci, 50 marangoz, 25 boyacı ve  20 beton ustası da yer aldı.

Yorumlar