Venezuela'da gıda ve ilaç krizi

Ekonomik krizle mücadele eden ülkede ordu, ilaç dağıtımını kontrol etmeye çalışıyor.

Venezuela'da ordunun, hastanelere ilaç ve tıbbi malzeme dağıtımını kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.

Panampost'un haberine göre, Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino yaptığı açıklamada, silahlı güçlerin ilaç dağıtımına el koyma kararının, ilaçların yanlış kişilerin eline geçmesini önlemek amacıyla alındığını belirtti.

General Padrino, "İilaç ve tıbbi malzemenin verimli biçimde hastanelere dağıtıldığından ve hastalarımıza ulaştığından emin olmak için böyle bir karar alındı." dedi.

Hastanelerin daha iyi şartlarda görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Padrino, bakanlığın bu amaca uygun yeni planlamalar üzerinde çalıştığını kaydetti.

Venezuela Tıp Federasyonunun raporuna göre, birçok devlet hastanesi yalnızca yüzde 4'lük ilaç ve malzeme stoğuyla görevini icra etmeye çalışıyor.

Ekonomik kriz ve hükümet karşıtı gösterilerin yaşandığı Venezuela'da halk, saatler süren elektrik kesintileri, ilaç ve temel gıda ürünlerinin eksikliği nedeniyle büyük zorluk çekiyor.

Hükümet, gıda ve ilaç sıkıntısının büyük firmalar ve süpermarketlerin spekülasyonu nedeniyle yaşandığını söylerken, muhalefet, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, elit kesim ve muhalefetle mücadele amacıyla gıda ve ilaç sektörünü kontrol altına aldığını iddia ediyor.

Yorumlar