İki yıldız UEFA kadrosuna neden alınmadı? İşte perde arkası...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek kadrosunu UEFA’ya bildirdi. Listede Fernandao ve Aatif Chahechouhe yer almadı. 

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek kadrosu açıklandı. Fenerbahçe’nin kadrosunda Fernandao ve Aatıf Chahechouhe yer almadı. Sarı lacivertli takımın son günlerde transfer ettiği Jeremain Lens ile Moussa Sow ise kadroda yer aldı. Geçtiğimiz sezon Braga maçında hakeme fiziksel müdahalede bulunduğu için 30 Eylül’e kadar cezalı olan Volkan Şen de UEFA Avrupa Ligi listesinde yer aldı.

FENERBAHÇE 23 FUTBOLCU BİLDİREBİLİYORDU

UEFA’ya takımlar 25 kişilik kadro bildiriyor ancak Fenerbahçe, mali fair play talimatları nedeniyle UEFA ile yapılan anlaşmaya göre 23 kişilik kadro bildirebiliyor. 23 kişi arasında 4 kulüp altyapısından yetişmiş ve 4 ülke altyapısından yetişmiş oyuncu bulunması gerekiyor.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde attığı gollerle dikkat çeken Ferdandao ile yeni transfer Aatif Chahechouhe’nun kadroda yer almamasını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Faik Çetiner, “Volkan Şen’in ceza indirimi kararı daha önce açıklansaydı, Fenerbahçe Aatif Chahechouhe’yu transfer etmeyecekti. Volkan Şen’e kızdığı için Aatif Chahechouhe’u transfer ettiğini Başkan Aziz Yıldırım, Ramazan ayında bir iftar yemeğinde bana söylemişti. Moussa Sow transfer edildikten sonra Fernandao da büyük ihtimal kiralık olarak takımdan ayrılır. Fernandao hem formsuz hem de kilolu. Bu iki ismin UEFA Avrupa Ligi kadrosunda olmaması çok normal” dedi.

Spor yorumcusu Faik Çetiner, Fernandao ve Aatif Chahechouhe’nun UEFA Avrupa Ligi kadrosunda yer almamasını AjansHaber’e değerlendirdi:

Fenerbahçe’nin UEFA’ya bildirdiği kadroda Fernandao ve Aatif Chahechouhe’nun yer almamasını normal karşıladım. Volkan Şen geçen sezon Braga maçında yaptığı hareket nedeniyle ceza almıştı. Volkan Şen’in ceza indirimi kararı daha önce açıklansaydı, Fenerbahçe Aatif Chahechouhe’yu transfer etmeyecekti.

“AZİZ YILDIRIM BANA SÖYLEMİŞTİ! VOLKAN ŞEN’İN CEZA İNDİRİMİ DAHA ÖNCE AÇIKLANSA AATIF TRANSFER EDİLMEYECEKTİ”

Aatif Chahechouhe, Volkan Şen’e alternatif olarak transfer edildi.  Volkan Şen’e kızdığı için Aatif Chahechouhe’u transfer ettiğini Başkan Aziz Yıldırım, Ramazan ayında bir iftar yemeğinde bana söylemişti. Volkan Şen’in cezası daha önceden indirilseydi, Fenerbahçe Aatif Chahechouhe’yu transfer etmezdi. Aatif’ın Fenerbahçe’de oynama şansı zaten çok yüksek değil.

“FERNANDAO HEM FORMSUZ HEM DE KİLOLU”

Moussa Sow transfer edildikten sonra Fernandao da büyük ihtimal kiralık olarak takımdan ayrılır. Fernandao hem formsuz hem de kilolu. Bu iki ismin UEFA Avrupa Ligi kadrosunda olmaması çok normal. Fernandao’nun 1 ay gibi bir süre de sakatlığı var. Bana göre kadroda olmaması çok doğru bir karar.

“JOSEF DE SOUZA BU İSİMLERDEN 1 ADIM DAHA ÖNDE”

Josef de Souza, Fernandao ve Aatif Chahechouhe’dan 1 adım daha önce olan bir futbolcu. Souza’yı kullanabilirsiniz ama Fernandao sakat, Aatif’ı da oynadığı maçlarda gördük. Aatif Chahechouhe, Fenerbahçe’nin oyuncusu değil bir kere, bir alt sınıftaki takımlarda oynar.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki Feyenoord maçları gruptan çıkma adına belirleyici olacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar