İki kızla işkence edildi, bıçak zoruyla soyulup istismar uygulandı!

Erzurum'da kızları Palandöken Dağı'na götürüp tehdit edip soyan ve istismar uygulayan 4 kişi mahkemeye çıktı. İşkence görüntüleri herkesi ağlattı. Sanıkların 55 yıla kadar hapsi isteniyor.

Erzurum'da kızları Palandöken Dağı'na götürüp tehdit edip soyan ve istismar uygulayan 4 kişi mahkemeye çıktı. İşkence görüntüleri herkesi ağlattı.

Erzurum'da dedikodu yaptıkları gerekçesi ile iki kız, Palandöken Dağı'na götürüldü ve kızlara işkence uygulandı. Bıçak tehdidi ile soyulan, biri 17 yaşında ve diğeri 24 yaşında olan kızlar dakikalarca dövüldü. İşkence görüntüleri sonrasında mahkemeye çıkarılan gruptan 1 kişi tutuklu olmak üzere toplamda 4 kişi yargılanıyor. Mahkemeye sunulan işkence görüntüleri şok etkisi yarattı.

Olayda işkence uygulayan 4 kişinin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Kızlara işkence uygulayıp cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen, 18 yaşındaki Ahmet D., 24 yaşındaki Eren S. ve  kız sanıklar olarak 20 yaşındaki Sevcan B. ve 19 yaşındaki Sercan U.'nun, 6 yıldan 55 yıla kadar hapsi isteniyor.

erzurum iskence2

Bıçakla tehdit edip Palandöken Dağı'na götürdüler

8 Mayıs 2018' de gerçekleşen olay, Sevcan B.'nin, B.Y. ve C.Ç.'yi arayıp buluşma teklifi yapması ile başladı. F.K.'ye ait araçla caddeye gelen iki kız arkadaşın bulunduğu araca, Ahmet D., Eren S., Sevcan B., Sercan U. ve N.Y. bindi. Ahmet D.'nin bıçak tehdidi ile F.K.'den aracını dağlık bölgeye sürmesini istediği öne sürüldü.

Kızları soyup poz vermelerini istediler

Dağlık bölgeye getirilen kızları dövmelerinin nedeni dedikodu yapmış olmaları olarak öne sürüldü. Kızlar yerlerde sürüklendi, başları taşlara vuruldu, küfür ve hakarete maruz kaldılar. Şahıslardan Ahmet D. bıçak ile C.Ç'yi tehdit edip soyunmasını istedi ve kız iç çamaşırları kalana kadar soyundu. Daha sonra çamaşırları ile kıza poz verdirttiler.

Erzurum'da iki kıza işkence anları! Önce dövdüler sonra soyarak cinsel istismarda bulundular

''Yoksa seni öldürürüm''

Ahmet D.,  eski sevgilisi B.Y.'nin saçından tutup; "Benimle birliktelik yaşayacaksın, yoksa seni öldürürüm" dedi ve istismarda bulundu. Kızlar çıplak ayakla merkeze kadar yürüyüp polise gittiler ve şahıslardan şikayetçi oldular.

İşkence anlarını telefonlarına kaydetmişler

Kızların şikayeti üzerine Ahmet D., Eren S., Sevcan B., Sercan U. ve N.Y. gözaltına alındı ve cep telefonlarında işkence anlarının kaydedildiği öğrenildi. Ahmet D., Eren S., Sevcan B., Sercan U., N.Y. 9 Mayıs'ta tutuklanıp cezaevine gönderildi.

1'i hariç 3 kişi tahliye edildi

Ahmet D.' hariç 3 kişi 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi ve 18 yaşından küçük N.Y.'nin dosyası Çocuk Mahkemesi'nde görüldü. 4 kişi hakkında; Ahmet D., Eren S., Sevcan B., Sercan U. olmak üzere Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ahmet D.'nin hakkında ise ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma'' suçlarından 12 yıldan 55 yıla kadar hapsi istendi. 3 kişiye ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarına yardım ettikleri gerekçesiyle 5 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

erzurum işkence

Biz kendimizi yaktık, siz bizi yakmayın hakim bey''

Ahmet D., mahkemede "B. gidip bir yerlerde 'ben Ahmet'ten hamileyim' demişti. Biz evlenecektik ancak buna çok sinirlendim. Hep beraber gezmeye çıktık. Bunu da duyunca sinirlendim ve bunlara vurdum. Sonra malum olay oldu ancak arkadaşlar videoya çekmişler, benim bundan haberim yoktu. Olaydan önce ilişkiye girmiştik. Sevgilimdi ve kendisiyle evlenmeyi düşünüyordum. C.'yi soyundurduğum doğru ancak bu esnada herhangi bir şeyle tehdit etmedim. Her ikisiyle de sevgiliydim ben. Olay nedeniyle pişmanım. Annemin, ablalarımın ağlamalarına dayanamıyorum. Biz kendimizi yaktık, siz bizi yakmayın hakim bey" dedi.

Mahkeme Başkanı Koçer Baltalı, ise "Sen evleneceğim diyorsun, insan sevdiği evleneceği kızı başkalarının yanında soyundurur mu? Her şeyi doğru anlatın birazdan görüntülerinizi izleyeceksiniz" dedi.

''Tecavüz edeceğim''

Şikâyetinden vazgeçen C.Ç. ise; "Araca binince N.Y. ve Ahmet ikimize de vurdu. Telefonum arabada çalınca Ahmet elimden aldı ve N.Y.'ye verdi. Su deposunun oraya gidince bizi dövüp, kayda aldılar. Bana Sevcan, Ahmet ve N. vurdu. Bizi kayda alan kişiler Sercan ve N.Y.'ydi. Sonra Ahmet bana bıçak çekti, soyunmamı söyledi. 'Tecavüz edeceğim' ya da benzer şeyleri B.Y.'ye söyledi. B. bana Ahmet'in rızası dışında kendisi ile birlikte olduğunu söylemişti. Telefonumu polisler bana iade etti. Sanıklardan şikâyetçi değilim." dedi.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEN SANIK YAKINLARI DA AĞLADI

Başkan Koçer Baltalı, görüntüler izlenirken sanıklara, "Hepiniz başını kaldırıp, yaptıklarınızı izleyin" dedi. 6 farklı açıdan çekilen 4,5 dakikalık video kaydındaki görüntüler izletilirken Ahmet D.'nin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

 

''Kölen olayım yapma''

Ahmet D.'nin iki kızı saçlarından sürüklerken Sercan U., N.Y. ile birlikte zafer işareti yaptığı görüntülerde "Zafer bizimdir gazamız mübarek olsun. Şimdi Ahmet pembe odaya gidiyor. Evlerine götür orada yatak vardır. Soyunsunlar şimdi" diyor.

C.Ç.'nin soyunmasını isteyen Ahmet D.'ye B.Y., "Ahmet yapma kurban olayım, kölen olayım, yapma kıza böyle şeyler" deyip ağlıyor.  Ahmet D., alt iç çamaşırı kalıncaya kadar soyundurduğu C.Ç.'den poz vermesini istiyor. B.Y.'yi dövüp sırtına binen Sercan U., "Hadi atım ol" deyip sürmek istiyor.

Mahkeme heyeti, şoför F.K. hakkında olayları kolluk birimlerine haber vermediği için ''suçu bildirmemekten'' Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararı verdi. Ahmet D.'nin tutukluluk haline devamına karar verildi ve duruşma ertelenedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar