İbretin Böylesi

Bir adamın 7 kızı vardı, karısı yine hamile kalmıştı, “ne biçim kadınsın bir erkek çocuk doğuramadın, bu sefer de erkek olmazsa defol git.” dedi.

İBRETİN BÖYLESİ! Bir adamın 7 kızı vardı, karısı yine hamile kalmıştı, “ne biçim kadınsın bir erkek çocuk doğuramadın, bu sefer de erkek olmazsa defol git.” dedi. Karısı çok üzüldü ama yapacak bir şeyi yoktu. Sonunda doğum oldu, ebe bebeği görünce ne diyeceğini bilemedi… Doğan çocuk hiç de aklınıza gelen gibi değil… İşte O anda olanlar…

Koca  bir erkek çocuğunun olmasını çok istiyor. 7 tane  kız çocuğundan sonra erkek bir evlat istemesi  belki de kendince  haklıydı ancak Allah’ın vermeyince kimsenin elinden bir şey gelmez.

Köylüler hep kız çocuğu olduğu için, soyunu sürdürecek  bir erkek çocuklarının olması gerektiğini konuşuyorlardı. Bu da adamın  çok zoruna gidiyordu. Erkek istedikçe Allah hep kız çocuğu nasip etti. Ancak 8. erkek olacak dedi!

Karısına artık  kızmaya başladı. ”bana bir erkek çocuk veremedin” diye bağırıyordu. Sanki bu eşinin yapabileceği bir şeymiş gibi   konuşması kadını dahada üzüyordu. Kadında  istiyordu bir erkek çocuğu olmasını ama ne yapabilirdi ki.

Allah ol derse bu olur. Kadının doğurmasına  çok az süre  kalmıştı. Kocası oldukça   heyecanlıydı . Kahveye gitmeden önce eşine telkinde bulunmayı unutmadı. ”eğer bu çocukta  kız doğarsa doğru ananın evine  git artık” dedi. Gebeliği boyunca “Ne olur Allah’ım bu defa erkek evlat ver” diye dua ediyordu..

Doğum için ebe çağırdılar. Kocası  kahveye gitti. Kadın eşi evden çıkarken gözlerindeki o hırsı gördü. Bebeğin kız olmasından çok korkuyordu. Bir yandan da ağrı çekiyor  bir yandan da  ”ya kız olursa” diye  korkuyor. Ebe eve geldi.

Doğum için gerekenleri hazırladılar. Canının acısını dahi  anlayamadı! Ebe  kadına devamlı rahat doğurabilmesi için telkinlerde bulunuyordu. Ebe bebeği görünce çok sevindi…Çünkü dünyaya gelen  bebek erkekti. Evde bulunanlar bebeğin babasına hemen haber verdiler. Müjde verilmesi için.

Haberi duyan  adam büyük sevinç yaşadı. ”işte bu yaaa, herkese benden bir çaaaay”diye bağırdı. Ardından koşarak eve geldi. Eşini tebrik etmeden çocuğu sordu! eşi daha bebeği  görmemişti. Kocası büyük bir heyecanla  bebeği sordu! ”Hemen oğlumu bana getirin” dedi.

Sevinçli babanın kucağına bebeği verdiler. Kız mı erkek mi diye görmek istiyordu… Çocuğun üzerini açınca olduğu yerde kalakaldı.

Evet çocuk  erkekti. Ancak bebeğin iki bacağı yoktu!  Adam o an şaşkınlıktan dona kalmıştı!

Kendi kendine şöyle düşündü; ”Sen hayırlı ve sağlıklı çocuk istemedin, erkek çocuk yapmak karımın elinde değildi, Allah beni büyük bir  imtihanla sınadı  ve al sana erkek evlat” diye düşündü.

Allah’tan isterken hep hayırlı  olanı istemek gerek. Allah’ın verdiğine şükretmeli ve dua ederken ne istediğimize dikkat etmemiz  gerekiyor.

Bir çocuğun tırnağını dahi yaratamazken nasıl olur da cinsiyetini kadınların elindeymiş gibi düşünülebilir ki, onun için Allah’tan çocuk veya herhangi bir şey isterken hayırlı olanını istemek gerekiyor.

Allah’ın verdiğine tevekkül etmeliyiz. Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin inşaAllah…

Yorumlar