İBB Gençlik Meclisi OECD’ye damgasını vurdu

İBB Gençlik Meclisi, Dünya'nın farklı kıtalarından Ulusal Gençlik Konseylerini ve Gençlik Aktivistlerini Fransa’da buluşturdu.

Birleşmiş Milletler ve OECD tarafından Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Ulusal Kent Politikası Konferansı’na İBB Gençlik Meclisi damgasını vurdu.

OECD 2. Uluslararası Ulusal Kent Politikası Konferansı'nda Yeni Kent Gündemine İlişkin ‘Ulusal Kent Politikası ve Gençlik’ konulu oturum düzenleyen İBB Gençlik Meclisi, ülkelerin Ulusal Gençlik Konseylerinin üyelerini ve Uluslararası organizasyonların gençlik temsilcilerini Fransa’da bir araya topladı.

BM-Habitat Gençlik Danışma Kurulu Üyesi Jonas Freist-Held, Avrupa Gençlik Forumu Başkanı Mari Stromsvag, BM Kalkınma Çözüm Ağı Proje Sorumlusu Gabriela Aguinaga-Gumuzio, Rusya Uluslararası Girişimler Teşvik Merkezi Başkanı Roman Chukov, Birleşik Arap Emirlikleri Gençlik Meclisi Başkanı  Jawaher Al Meahiri ve Fas Yerel Gençlik Meclisleri Ağı Başkanı Nidal Benali’nin de hazır bulunduğu oturumun organizasyonunu İBB Gençlik Meclisi yaptı.



OECD’DE BİR İLK

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD’de etkinlik gerçekleştiren ilk gençlik örgütü olan İBB Gençlik Meclisi’nin düzenlediği oturumda Türkiye’nin Ulusal Kent politikaları, Yerel Yönetim çalışmaları ve Suriyeli Mültecilere yönelik atılan adımlar anlatıldı.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş İngilizce yaptığı konuşmasında katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında attığı imza ve direktifi ile kurulan İBB Gençlik Meclisi’nin Yerel Yönetimler ilgili yaptığı çalışmaları ve Türkiye’nin 2023 vizyonunu anlattı.



GENÇLER YEREL YÖNETİMLERE ODAKLANMALI

Türkiye’de son birkaç yılda gençlerin ulusal kent politikalarına aktif katılımı için hem ulusal hem de belediye düzeyinde güçlü bir gençlik alanı oluşturduklarına dikkat çeken Ağırbaş, gençlerin başarılı olabilmesi için bakanlıklara ve yerel yönetimlere odaklanılması gerektiğine vurgu yaptı. Ağırbaş; Türkiye’nin yüksek deprem riski altında olduğunu ve bu gerçeği göz önünde bulundurarak, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ında desteği ile kapsamlı bir kentsel dönüşüm uygulayabilecek gerekli altyapıyı kurmaya başladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin 3 milyondan fazla Suriyeli Mülteciye ev sahipliği yaptığına ve 2 milyondan fazla mültecinin şehirlerde yaşadığına dikkat çeken İBB Gençlik Meclisi Başkanı, İstanbul'da 700 binden fazla mültecinin bulunduğuna değinirken, mültecilerin barınması ve sosyal hayata entegre edilmelerine ilişkin Türkiye’nin geliştirdiği yöntemleri sıraladı.
BM’de en etkin gençlerden biri olan Samed Ağırbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında hayata geçirdiği, İstanbul’u yerel yönetimlerde dünya markası haline getiren belediyecilik anlayışına bağlı kalarak İBB Gençlik Meclisi’nin 5. Döneminde 2,5 yıldır görev yapıyor.

Yorumlar