Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi filmi konusu ile farklı bir bakış açısı katıyor

Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi filmi fragmanı ile iddalı bir yapım olduğunu gösterdi. Hz. Peygamber'in hayatına bambaşka bir bakış açısı ile yaklaşan filmin vizyona giriş tarihi belli oldu.

Hem milyon dolarlık maliyeti hem de uzun süredir devam eden hazırlıkları ile çok merak edilen filmlerden biri olan Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi yakında beyazperde de olacak. Mekke ve Medine'de beş yıl süren çekimler sonrası tamamlanan filmde Hz. Muhammed'in doğumundan 12 yaşına kadar olan süreç farklı bir bakış açısı ile anlatılıyor. 28 Ekim'de vizyona girecek olan film için iki yıl da araştırma yapıldı. Baran, Cennetin Çocukları gibi filmlerin yönetmeni olan İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin yazdığı ve yönettiği Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi 7. yüzyıldan itibaren başlıyor. Filmin başrol oyuncuları arasında ise Ali Reza Shoja-Nuri, Mahdi Pakdel ve Sareh Bayat bulunuyor. 

HAZIRLIKLARI BEŞ YIL SÜRDÜ

Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi fragmanı ile dikkat çekmeyi başardı fakat asıl dikkatleri çekişi ise 30 milyon dolarlık maliyeti ile oldu. Teknik süreci ve hazılıkları derken toplamda yedi yıl süren filmde Abraha’nın fil ordusuyla Mekke’ye yaklaşmasından dolayı tedirgin olan Mekke halkı çaresizlik içinde beklemektedir. Hz. Amine'de herkes gibi çaresiz ve aynı zamanda hamiledir. Herkes dağlara kaçıp saklanırken Amine bu yüzden diğerleri gibi kaçıp saklanamamaktadır. Daha sonra Abraha'nın savunmasız olan bu şehri ele geçirebileceğini düşünerek harekete geçmektedir.

İSLAM DÜNYASINA IŞIK TUTACAK

Beş yıllık tenik hazırlıkların ardından tamamlanan Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi konusu ile Çağrı filminde olduğu gibi İslam dünyasına ışık tutması belirtiliyor. Abraha'nın harekete geçmesi ile filleri Mekke'ye doğru yola çıkartır fakat bir adım öteye bile gidemeyecektir, çünkü Abraha'nın ordusu ebabil kuşları tarafından taş yağmuruna tutularak yok edilecektir. Daha sonra Hz. Muhammed doğar ve onun doğuşunun birçok şeyin değişimi olacağını herkes görecektir. Mecid Mecidi filmin amacının İslamiyet'in bir hoşgörü dini olduğunu kanıtlamak olduğunu dile getirdi.

TÜRKÇE DUBLAJLI OLACAK

Film 28 Ekim'de Türkçe dublajı ile seyirci karşısına çıkacak. Hiçbir masraftan kaçınılmayan ve çok güçlü sağlamlıkta platolar kurularak çekilen filmin müziklerini A.R.Rahman yaparken efektlerini ise Scott Anderson ve Vittorio Storaro yaptı. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise  Mohsen Tanabandeh, Dariush Farhang ve Siamak Adib, Sareh Rana Azadivar bulunuyor.

FİLMİN FRAGMANI

Yorumlar