Huawei Mate 9 fiyatı açıklanmadan önce yepyeni özellikleri ile sızdı

Yakın bir zamanda çıkması beklenen Huawei Mate 9 özellikleri tanıtımı yapılmadan sızdırıldı. Ayrıca Kirin 960 yonga seti olacağı idda edilen Mate 9 çıkış tarihi için de pek çok idda ortaya atıldı.

Akıllı telefon piyasasında ilgi gören markalardan biri olan Huawei'nin yeni modeli Huawei Mate 9 özellikleri internet üzerinet sızdırıldı. Markanın amiral gemisi olarak gören modelinin sadece özellikleri değil görüntüsü de sızdı. Yapılan iddalara göre modelin 3 Kasım'da düzenlenecek etkinlik ile tanıtılması bekleniyor. Fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılarını sevindirecek birçok niteliğe sahip olan modelin üç renkte olacağı idda ediliyor. Son dönemde akıllı telefon üreten şirketler arasında rekabet giderek kızıştı, bu birçok firmanın gücüne güç katacak yenilikleri getirmesini de zorunlu kıldı. Telefonun bu modelinin sızdırılmasının ardından birçok kişi Huawei Mate 9 çıkış tarihinin yaklaştığını düşünüyor. 

LEİCA LENS VE ÇİFT KAMERA

Android telefon piyasasının iddalı isimlerinden Huawei çalışmalarına hız kazandırdı. Bir önceki modelinde yüksek bir satış rakamı elde eden teknoloji şirketi Huawei Mate 9 özellikleri ile yine aynı başarıya ulaşmayı hedefliyor. Mate 9 leica lens ve çift kamera ile geliyor. Fotoğraf çekmeyi seven kullanıcılarını çok memnun edecek olan modelde bir çift LED flaş da bulunuyor. Bunlarla birlikte 20 megapiksel arka, 12 megapiksel de ön kamera f/2.0 açıklığında diyafram ile sunulacak. Depolama alanı için ise 64 GB depolama ve 4 GB RAM olacağı söyleniyor fakat kullanıcılar isterlerse bunu 256 GB'ya kadar yükseltebilecek. Android 7.0 işletim sistemi ile gelecek olan modelin 5.9 inç ekranı ve 1080 x 1920 çözünürlüğü olduğu belirtiliyor. Yüksek teknolojik özellikleri ile dikkat çeken Huawei Mate 9 ilk kez gelecek olan Kirin 960 yongaseti ile daha da dikkat çekti.

PARMAK İZİ SENSÖRÜ DE OLACAK

Huawei Mate 9 çıkış tarihi henüz kesinlik kazanmadı fakat bazı özellikleri için çeşitli iddalar ortaya atılmaya devam ediyor. Android sürümlü telefonların en çok ilgi görmeye hazırlanan modellerinden biri olan Mate 9'da 3.5 mm ses jakı, USB Type-C portu aynı zamanda parmak izi sensörü olması da bekleniyor. Ayrıca sensörün ön değil arka kısımda olacağı da belirtiliyor. Ne zaman piyasada olacağı belli olmayan telefonu için henüz tanıtım etkinliği de düzenlenmedi. Bu sebepten ötürü telefonun en geç 2016 yılının sonlarında raflarda yerini alacağı idda ediliyor.

Yorumlar