HSYK'nın yeni ihraç listesi! İşte isim isim tam liste...

FETÖ darbe girişimi sonrası HSYK'dan ihraç edilen Hakim ve Savcıların listesi yayınlandı. 66 HSYK üyesi ihraç edildi. 15 Temmuz'dan bugüne kadar meslekten ihraç edilen yargı personel sayısı 3456'yı buldu.

HSYK İhraç listesi yayınlandı. Yeni yayınlanan listede 66 HSYK üyesi görevden uzaklaştırıldı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulunun 4 Ekim tarihli Genel Kurul toplantısında meslekten ihraç edilen 66 kişinin isimleri belli oldu. FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütüln soruşturmada açığa alımlar devam ediyor. En çok alım MEB'de olurken HSYK'da ise bugüne kadar 3456 üye ihraç edildi. Siz de haberimizden isim isim ihraç edilen hakimler ve savcılar listesini bulabilirsiniz. İşte konu hakkında bazı ayrıntılar...

3 BİN 456 OLDU

HSYK Genel Kurulunca, FETÖ soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan 2 bin 847 hakim ve savcının 24 Ağustos, 543 hakim ve savcının ise 2 Eylül'de meslekten ihraç edilmesi kararlaştırılmıştı. Böylelikle 15 Temmuz'dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

HSYK Genel Kurulunun 4 Ekim tarihli Genel Kurul toplantısında alınan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevden el çektirilen 66 hakim ve savcının daha meslekten ihraç edilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.Söz konusu kararda, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3. maddesinin 1 numaralı fıkrasına göre, FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatları sabit görülen 66 hakim ve savcının aynı kararname maddesi uyarınca "meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına" karar verildiği bildirildi.

İSİM İSİM TAM LİSTE

Salih YILDIRIM C.Savcısı

Dilek ÖZTÜRK Hâkim

Nadir ÖZSOY Hâkim

Gülten MATUR Hâkim

Taner ATALAY Hâkim

Bülent SELİM C. S avcısı

Ali ÖZEL Hâkim

Metin TÜZEMEN Hâkim

Orhan GÜLMEZ Hâkim

Esat ELMA Hâkim

Aliye YILDIZ VARSIN Yargıtay Tetkik Hâkimi

Mustafa Uğur KABASAKAL C.Savcısı

Serap HAKLI BAYRAK TUTAN Yargıtay Tetkik Hâkimi

Aytekin Çağlar TURAN Hâkim

Mehmet ARI Tetkik Hâkimi

Ümit Murat ÜLKER Hâkim

Murat KELEŞ Danıştay Tetkik Hâkimi

Ahmet DİLFİRUZ C. Savcısı

Firdevs ÇETİN İdare Mahkemesi Üyesi

Gökmen GİRGİN Yargıtay Tetkik Hâkimi

Yasemin KURTOĞLU Hâkim

Osman Deniz ŞAHÎNGÖZ C.Savcısı

Vedat KURTOĞLU C.Savcısı

Bora TOPUZ Hâkim

Gülhan MEŞREFOĞLU Danıştay Tetkik Hâkimi

Amine Nurdan AKTİŞ C.Savcısı

Nilgün ŞAHİN Yargıtay Tetkik Hâkimi

Yaşar AKAY C.Savcısı

Ayşe NOHUTÇU GİRGİN Hâkim

Bünyamin EREN C.Savcısı

Özlem İLHAN UZUNCA C.Savcısı

Mahmut KENANOĞLU C.Savcısı

Erkan YILMAZ Hâkim

Selda ŞEREFLİ ÜLKER Hâkim

Burcu CELEP KAMİLOGLU Hâkim

Uğursay YAYLACI C.Savcısı

Ziyade KELEŞ Danıştay Tetkik Hâkimi

Elif Gülsen NERGİZ Hâkim

İbrahim ARSLAN Hâkim

Osman KORKMAZ Hâkim

Gürhan Okan US C.Savcısı

Abdussamed ÖZTÜRK Hâkim

Ahmet FİŞNE C.Savcısı

Ahmet ERYILMAZ Hâkim

Resul SIRÇA C.Savcısı

Büşra MENTEŞE Hâkim

Günay BAYGÜVEN İdare Mahkemesi Üyesi

Aslıhan YAZICI ŞEN İdare Mahkemesi Üyesi

Seda KILIÇ Hâkim

Faruk DEMİR Hâkim

Rümeysa ERDEN Hâkim

İsmail TUMRUT C.Savcısı

Oğuz DAĞDELEN C.Savcısı

Filiz MENTEŞ SIRÇA Hâkim

Zübeyir Talha GÜNEL Hâkim

Utku KAMİLOĞLU C.Savcısı

Neslihan ŞENER Hâkim

Fethiye POLAT Hâkim

Yasin ALACA C.Savcısı

Selahaddin BULUĞTEKİN Hâkim

Gönül ÖZTÜRK Hâkim

Habib NİŞANCI C.Savcısı

Tuğba BEDÜK Hâkim

Barış POLAT C.Savcısı

Yunus Emre GÖGER Yargıtay Tetkik Hâkimi

Yavuz GÜNEL C.Savcısı

KAMUDA BÜYÜK FETÖ TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 28 bin 163, üniversitelerden 2 bin 346, Sağlık Bakanlığı''ndan 2 bin 18, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bin 519,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 439 olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce kişi meslekten atıldı. Ayrıca 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve 24 merkez valisi görevden uzaklaştırıldı. 673 sayılı KHK ile de yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi. Kendi istekleriyle emekli olan hakim ve savcılar, tekrar mesleğe geri dönebilecek. Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri sona 10 gün içinde sona erecek.

AÇIĞA ALINANLARIN SAVUNMASI ALINACAK MI?

667 sayılı KHK'da, açığa alınanların savunmasının alınacağına dair bir hüküm yer almamaktadır. Değerlendirmeyi yapacak kurul; FETÖ'ye üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı tespit ettiğinde, kamu görevinden çıkarmayı teklif edecektir. Ancak değerlendirmenin yapılabilmesi için en temel insan hakkı olan savunmaya başvurulmasında büyük bir ehemmiyet bulunmaktadır.

FETÖ darbe girişimi sonrası HSYK'dan ihraç edilen Hakim ve Savcıların listesi yayınlandı. 66 HSYK üyesi ihraç edildi. 15 Temmuz'dan bugüne kadar meslekten ihraç edilen yargı personel sayısı 3456'yı buldu. Son ihraç listesininde yayınlanması ile birlikte meslekten el çektirilen kişilerin isim isim tam listesi yayınladı. Genel Kurulunun 4 Ekim tarihli Genel Kurul toplantısında alınan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden el çektirilen 66 hakim ve savcının daha meslekten ihraç edilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yorumlar