Hızlı tren ile karşıdan gelen lokomotif çarpıştı

Ankara'da yüksek hızlı tren ile kılavuz tren çarpıştı. Yüksek hızlı tren çarpışma sonrasında üst geçide de çarptı. Ölen ve yaralılar var. Daha büyük bir kaza engellenmek üzere böyle bir olay yaşanmak zorunda kaldı dendi.

Ankara'da yüksek hızlı tren ile kılavuz tren çarpıştı. Yüksek hızlı tren çarpışma sonrasında üst geçide de çarptı. Ölen ve yaralananlar var. Daha büyük bir kaza engellenmek üzere böyle bir olayın yaşanmak zorunda kalındığı iletildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, kazada 1’i makinist toplamda 7 kişi hayatını kaybetti., 3’ü ağır olmak üzere toplamda 47 kişinin yaralandığı iletildi. 

Ankara Valiliği açıklaması

Ankara Valiliği; "Ankara’da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren’in Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” açıklamasını yaptı.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı; “Ankara-Konya seferini yapan YHT’nin Yenimahalle’deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” 

İbrahim Kalın’nın konu hakkındaki Tweet'i

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’da açıklama yaptı; "Ankara’da meydana gelen elim tren kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlgili tüm birimler seferber edilmiş durumdadır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır" 



Yorumlar