Hipper skandalı nedir? Muhammet Satıroğlu kimdir?

Çiflik Bank vurgununun bir benzeri Eskişehir'de patladı. Hipper ve Turcoin olarak geçen titan zincir bir sürü insanı mağdur etti. Peki Muhammet Satıroğlu kimdir Turcoin, Hipper nedir sizin için araştırdık..Haberimizde..

2018'in ilk yarısını sarsan Çiftlik Bank skandalının bir benzeri Eskişehir'de patladı. 2018'in ilk çeyreğinde Çiftlik Bank skandalı tüm Türkiye'yi sarsmıştı. Dolandırıcı Mehmet Aydın milyonlarca parayla birlikte yüz binlerce insanı dolandırıp yurt dışına kaçmıştı. Uruguay, Arjantin Brezilya derken hala tam olarak nerede olduğu bilinmeyen Mehmet Aydın dolandırdığı paralarla hayatını yaşamaya devam ediyor. Benzer bir skandal ise Eskişehir'de patladı. Turcoin, Hipper adıyla kurulan şirket binlerce insanı mağdur etti. Peki hipper, turcoin skandalı nedir, Muhammet Satıroğlu kimdir? Sizin için araştırdık haberimizde...

HİPPER VE TURCOİN SKANDALI NEDİR?

Sistem, tipik saadet zinciri mantığı faaliyet gösteriyordu. Sisteme üye kazandırmak için çeşitli vaatlerde bulunuldu. Paylaşılan kazanç tablosuna göre sisteme 1500 TL’lik paket alınarak da üye olunabildi, 46 bin 500 TL’lik paket alınarak da… Alınan her bir paket için de belli bir aylık veya yıllık kazanç elde edilebildiği belirtildi. Yapılan açıklamalara göre örneğin 15 bin TL’lik paket alan kişinin aylık kazancı 2 bin 500 TL olurken, en yüksek tutarlı paket olan 46 bin 500 liralık paket alan kişinin aylık kazancı ise 7 bin 750 lira olacağı belirtildi.

Asıl olay bu zamandan sonra başladı. Sistem artık para akışını karşılamamaya başladı. Çünkü sistemin ardında herhangi bir teknoloji bulunmamaktaydı. Amaç sadece çok para kazanmak olarak kullanılan bu sistem sonuç olarak çöktü be bir sürü insan mağdur oldu.

MUHAMMET SATIROĞLU KİMDİR?

Hipper'in kurucusu, sahibi ve Turcoin sisteminin yazılımcısı olan Muhamet Satıroğlu hakkında pek bir bilgi yok. 13 yaşındayken babasını kaybedip ticarete atılıyor. Hipper ve Turcoin adlı sistemi anlattığı tanıtım videolarında kendinini anlattıkları da sınırlı olan Muhammet Satıroğlu kimdir? sorusunun cevabını herkes merak ediyor.

Muhammet Satıroğlu, 23 yaşındadır. 13 yaşında kendi deyimiyle fabrikatör babasının batması ve vefatıyla ticarete atılmış ve bir teknoloji ürününün bayiliğini yapmaya başlamıştır. Devamında ise sattığı teknoloji ürününü kendi üreterek bayilik vermeye başlamıştır. 18 yaşına kadar bu çalışmalarını sürdürürken birçok yazılım firmasında çalışmıştır. Devamında ise Hipper adlı şirketi kurarak Turcoin adlı sistemi ortağı Sadun Kaya'yla hayata geçirmiştir.. Kendi deyimiyle çalışmayı sevmeyen ve tembel olarak nitelendiren Muhammet Satıroğlu; "kolay yoldan para kazanamanın yolunu buldum" diyerek anlatıyor kendisini.

Muhammet Satıroğlu, kendisinin de mağdur olduğunu savunuyor.

Peki insanlar neden böyle temeli olmayan sistemlere para kazandırıyor? Tam olarak net bir cevabı olmasa da genel olarak kolay yoldan para kazanmak istendiği için. 

Yorumlar