Hıncal Uluç, Fatih Terim ve Burak Elmas'ı topa tuttu!

Duayen gazeteci Hıncal Uluç, Galatasaray'ın merhum başkanı Mustafa Cengiz üzerinden Fatih Terim ve Galatasaray camiasını topa tuttu.

Hıncal Uluç Sabah Gazatesi'ndeki köşesine, Galatasaray'ın merhum başkanı Mustafa Cengiz'in ardından yaşananları taşıdı.

Uluç, Mustafa Cengiz'in vefat haberinin maçtan önce alınmasına rağmen Galatasaray'ın maça beyaz formalarla çıkmasını eleştirdi. Uluç beyaz formayla maça başlanılmasını utanç olarak değerlendirirken şu ifadelere yer verdi:

"Ali Sami Yen'in kulübünün zerresi kalmış olsaydı..."

"Galatasaray'ı büyük maddi uçurumlardan kurtaran, menkul, gayrimenkul servetler kazandıran, bu yüzden muhaliflerinin bile "hayır" demeye utanmaları yüzünden mali ibra alan, ama idari ibra edilmeyen, yani "başarısız" ilan edilen 37'nci Başkan Mustafa Cengiz, içeride, dışarıda düşmanlarla savaşırken üstelik ölüm döşeğindeydi. Malatya maçının olduğu gün öldü. O akşam Galatasaray maça bembeyaz formalarla çıktı. Ali Sami Yen'in kulübünün zerresi kalmış olsaydı, Cengiz'in günlerinin sayılı olduğunu bilirler ve her maç için bir takım siyah formayı hazır tutmasını malzemeciye bir, sadece bir kere söylerlerdi. Söylemediler. Mustafa Cengiz'in öldüğü gün Galatasaray sahaya beyaz formayla çıktı.

"İkisinin de nasıl Mustafa Cengiz nefretiyle dolu olduklarını gördük"

"İlk yarıda kollarında siyah bant vardı, ama devre arasında biri emir verdi ve o bantlar çıkarıldı.
O emri verecek iki kişi var, Galatasaray'da.. Başkan Burak Elmas ve Teknik Direktör Fatih Terim? Sizce hangisi? İkisi de olabilir. İkisinin de nasıl Mustafa Cengiz nefretiyle dolu olduklarını gördük, yaşadık. Başkan, daha seçildiği gün, mazbatasını bile almadan verdiği emirlerle, ölüm döşeğindeki, ama o an, hukuken hâlâ resmi başkan olan Cengiz'e nasıl kafa tuttuğunu ve kulüpteki bütün ipleri Fatih Terim'e teslim ettiğini gösterdi."

Galatasaray yönetiminin Mustafa Cengiz'in ölüm haberini bile umursamadığını belirten Hıncal Uluç, köşesinde şu ifadelere yer verdi:

"Ölen Başkan değil, düşmandı ya.."

Haberi alınca o rezil, o utanç internet sayfası, Galatasaray.org adlı resmi siteyi açtım. En tepede siyah beyaz bir resim. Altında "37. Başkanımız Mustafa Cengiz'i kaybettik.
Camiamıza başsağlığı dileriz." Hepsi o.. Gerisi hatta geçen yıldan kalma, küflü de değil, kokmuş haberler.. İki satır hayat ve Galatasaray hikâyesi bile yok. Oysa öleceği belli başkan için, köşede 4 santimlik bir resim değil, tam ekran kaplayan bir "Veda ve Teşekkür" sayfası elde hazır tutulmalıydı. Ama ölen Başkan değil, düşmandı ya..

 

Yorumlar