HİDROMEK'in kurucusu Hasan Basri Bozkurt kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

HİDROMEK'in kurucusu Hasan Basri Bozkurt kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Hasan Basri Bozkurt kaç yaşında ve neden öldü sorusunun yanıtı haberimizde.

HİDROMEK'in kurucusu olan Hasan Basri Bozkurt ile ilgili üzücü haber geldi. Sevenleri ünlü iş adamı Hasan Basri Bozkurt'un ölümünün ardından yasa boğuldu. Şimdi birçok insan internette Hasan Basri Bozkurt kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Hasan Basri Bozkurt kaç yaşında, neden öldü sorularıyla ilgi detayları sizin için araştırdık. İşte detaylar...

HASAN BASRİ BOZKURT KİMDİR?

Hasan Basri Bozkurt 70 yaşında hayatını kaybetti. İnsanlar şimdi Hasan Basri Bozkurt kimdir sorusuna yanıt arıyor. Peki Hasan Basri Bozkurt kimdir? İşte cevabı...

Hasan Basri Bozkurt baba tarafından aslen Erzincan‘lıdır. 1947 senesinde Erzincan Kemaliye (Eğin) İlçesi, Başpınar Beldesi’nde dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini memleketinde tamamlamış ardından Ankara’da Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümünü bitirmiştir. Evli ve iki oğlu vardır.

Hasan Basri Bozkurt uzun yıllardır Avrupa İş Makineleri pazarında yer alarak iş hayatını sürdürmüştür. Yaklaşık 32 senelik iş hayatına uzun yıllar önce traktörden iş makineleri üreterek adım atmıştır. Traktörden bozma iş makinesi ile iş yaşamına başlayan Hasan Basri Bozkurt Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı olarak bir çok başarının altına imzasını atmıştır. Şirketi bünyesinde 50 ülkeye ihracat yapmış ülkemiz adına uzun yıllar ticari anlamda büyük imkanlar sağlamış bir isimdir.

1965 senesinde Karayollarına işçi olarak girmiştir. Çalıştığı dönemde Karayolları bursu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Lisans üstü eğitimini de tamamlamış ardından Karayolları’na mühendis olarak girmiştir. 1974 senesinde Kıbrıs’a Barış Harekatı üzerine Amerika’nın Türkiye’ye ambargo uygulaması sonucu Karayollarının iş makineleri yedek parçasız kalmıştır. O dönemde o parçaları Karayollarının atölyelerinde geliştirmeye başlamış sorunun çözümünde önemli katkılar sağlamıştır. Daha sonra 1977 yılında Hidromek’i kurmuştur. Yaklaşık 15 yan sanayi şirketi Hidromek’in ürünlerini kullanmaktadır.

İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesi bünyesinde 184’cü sıraya kadar çıkan şirketi son dönemde kriz nedeni ile 200’ün altına inmişti.

70 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Ankara merkezli Hidromek’i 1978 yılında kuran Hasan Basri Bozkurt, 70 yaşında vefat etti. Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Bozkurt’un cenazesi, Cuma günü, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası Karşıkaya Mezarlığında toprağa verilecek.

Bozkurt'un vefatı, kurucusu olduğu şirketin sosyal medya hesabında da bu fotoğraf karesi ile paylaşıldı.

KÜÇÜK BİR ATÖLYEDE KURDU

Ankara Siteler’de küçük bir atölyede Hidromek’i kuran Bozkurt zaman içinde önemli bir başarı elde etti. Şirket, ürünlerin bir bölümünü ihraç da ediyor.

Yorumlar