8 HDP'li vekile zorla getirme kararı çıkarıldı

KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan 8 HDP milletvekili için duruşmaya zorla getirme kararı çıkarıldı.

KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan 8 HDP milletvekili için duruşmaya zorla getirme kararı çıkarıldı. Milletvekilleri arasında Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım Besime Konca, Çağlar Demirel, Dirayet Taşçı, Alican Ünlü ve Nadir Yıldırım bulunuyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE PERVİN BULDAN DA İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

DEMİRTAŞ'IN O AÇIKLAMALARI NEDENİYLE FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyareti sonrası Atatürk Havalimanı’nda yaptığı "Cumhurbaşkanının yaptığı hatayı düzeltmek için Başbakan ile birlikte Rusya Başkanı ve Dışişleri Bakanı’nın peşinde koşan, randevu almak için her yolu deneyen birisi olarak gösteren" açıklamalarına ilişkin fezleke hazırlanmıştı.

Demirtaş hakkında, yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle fezleke hazırlanırken, yine aynı konuşmada eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Eski Başbakan Davutoğlu’na hakaret ettiği gerekçesi ile Demirtaş hakkında, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenirken, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan da kovuşturma açılabilmesi için Adalet Bakanlığı’na fezleke gönderildi.

Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçlaması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanarak Adalet Bakanlığı Cezaişleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen fezlekede, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyareti dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği belirtildi.

Yorumlar