HDP mitinginde meydan boş kaldı!

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bugün HDP mitingi yapıldı. Son dönemlerde gösterdiği tavır nedeniyle özellikle Kürtlerden tepki alan HDP’nin mitingine katılım oldukça azdı.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bugün HDP mitingi yapıldı. Son dönemlerde gösterdiği tavır nedeniyle özellikle Kürtlerden tepki alan HDP’nin mitingine katılım oldukça azdı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdikleri tavır ve son zamanlarda artan PKK terörü yüzünden HDP, özellikle Kürtlerden tepki alıyor. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da konuşma yapacağı "Demokrasi ve Barış istiyoruz" mitingine katılım düşük seviyede kaldı.

İşte İstanbul’un Bakırköy mitinginden görüntüler;

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş skandal bir ifadeye daha imza atmıştı. Demirtaş, Almanya'nın Süddeutsche Gazetesi’ne verdiği demeçte PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini söylemişti.

'PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUZ'

HDP Eş Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş'ın PKK için kullandığı ifadeler büyük tartışmalara yol açtı. Daha önce PKK'nın bebek katili lideri Abdullah Öcalan için 'sayın'  ve heykelini dikeceğiz söyleminde bulunan Demirtaş, Almanya'nın Süddeutsche Gazetesi’ne verdiği demeçte PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

'PKK DEVLET TERÖRÜNE TEPKİ OLARAK ORTAYA ÇIKTI'

Demirtaş, bölücü terör örgütü PKK'yla ilgili olarak, “PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. PKK şiddetini kabul etmiyoruz. Ayrıca kesinlikle PKK’nın siyasi kolu değiliz ama PKK’yı devletin ya da hükümetin tanımladığı şekilde tanımlamak zorunda da değiliz.Kürt halkı 100 yıldır devlet terörü altında yaşıyor. PKK, bu devlet terörüne tepki olarak ortaya çıkmış bir şiddet örgütüdür. Taraflar arasında güven kalmadı. Uluslararası arabulucu olmalı. BM, AB veya tek bir ülke olabilir” diye konuştu.

Yorumlar