Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan McKinsey açıklaması geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı McKinsey firmasından danışmanlık hizmeti alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada firmanın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisinin olmayacağı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan McKinsey'le ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu olmayacak" denildi.

"ART NİYETLİ VE GERÇEKLERDEN UZAK"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, "IMF programına dönüldüğü iddiası tamamen art niyetli ve gerçeklerden uzak. McKinsey'in hiçbir icra fonksiyonu ve yetkisi olmayacak. McKinsey tedbirlerin uygulanmasına liderlik edecek" açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı McKinsey firmasının danışmanlık hizmetiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, danışmanlığın tek taraflı ve dünyadaki başarılı modellerin Türkiye'ye kazandırılmasıyla sınırlı olacağı belirtildi.

"TEK AMAÇ PROVOKASYON"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında,"Ekonominin bu danışmanlık firmasına bırakıldığı, IMF programına dönüldüğü gibi akla hayala gelmeyecek değerlendirmelerin gerçekle ilgisi olmadığı, tek amacın provokasyon olduğu" vurgusu yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında, "Ortaya atılan iddialar ucuz siyasi kazanç çabasından başka birsey değildir" ifadeleri de kullanıldı.

Yorumlar