"Haydi Çocuklar Camiye" projesi yakında gerçekleştirilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Server Gençlik çocukların camileri sevmesine yönelik yeni projelere imza attı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü'nün Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürüttüğü projede çocukların camilere alıştırılması ve sevdirilmesi amaçlanıyor.

"Haydi Çocuklar Camiye" projesi açıklamasında yer verilen bilgilere göre proje kapsamında 6 ila 13 yaş arası çocuklara 5 vakit namazı cami cemaatiyle kılmanın önemi anlatılacak. Bunun yanısıra cami sevgisinin aşılanması en önemli gayelerden.

Kampanyanın sloganı ise "Namazını camide kıl, puanları topla, ödülü kap" şeklinde belirlendi. Dereceye girmeyi başaran çocuklar çeşitli hediyelerin sahibi olacak.

Açıklamalarda ifadelerini dile getiren Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhammed Fatih Ertaş, projenin çocuklara büyük ölçüde yarar sağlayacağını bu sayede cami sevgisinin kolaylıkla aşılacağını vurgulayarak, "Çocukların camide olmadığı bir milletin istikbaliyle ilgili kaygılar taşıması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Ayrıca Ertaş, Türkiye'de ki 81 ilinde yer alan 2 bin 500 camide, 50 bin çocuğa kadar ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, şunları belirtti:

"Çocukların dini, imanı, ibadetleri sevmesi, Müslüman kimliğinin pekişmesi, aynı safta omuz omuza vererek birlik ve kardeş olmaları, cemaat ruhunu yaşamaları için en güzel yol, onları özellikle karne tatillerinde, ramazanlarda camilere götürmekten geçer. Dernek olarak camiye torunlarıyla giden bir peygamberin ümmeti olma şuuruyla böyle bir kampanyayı başlattık. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle bu kampanyamız, tüm okullarda duyurulacak ve inşallah camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek.

Özellikle büyüklerimizden, camilerde çocuklarımızın seslerinden rahatsız olmamalarını istirham ediyorum. Camide kaşları çatık ve kendisine ters davranan biriyle karşılaşan çocuk, cami ve din kavramlarını kendi dünyasında kaşları çatık o kişi gibi algılayabilir. 7 yaşından önceki çocukların seslerinin gürültü olarak değil, sanki bir 'melek' cıvıltısı gibi algılanması gerektiğini, cemaatin bu konuda titiz davranıp çocuklara karşı şefkatle yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum."

 

Yorumlar