Hastaya nasıl çiçek gönderilir?

Çiçekler duygularımızı ifade etmenin yollarından biri olduğu için hastaya da gerek sevinç gerek üzüntü belirtmek üzere farklı çeşitlerde yollanabilir. Hastaya nasıl çiçek gönderilir, nelere dikkat edilmeli sorularının yanıtı haberimizde.

Kimi zaman sevinci paylaşmak için kimi zaman üzüntüyü paylaşmak için hastaya gönderilen çiçeklerin de anlamları vardır. Bu sebeple hastaya çiçek gönderirken bazı etkenler göz önünde bulundurulmalı. Özellikle hastaneye çiçek gönderilecekse bu durumda daha fazla dikkat etmek gerekir. Peki hastaya nasıl çiçek gönderilir? Hastaneye mi yoksa hastanın evine mi göndereceğiniz, hangi sebeple göndereceğiniz bu sorunun cevabını etkileyen etkenler. Yazının devamını okuyarak bu sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

HASTAYA NASIL ÇİÇEK GÖNDERİLİR?

Hastanın evine çiçek gönderecekseniz hastanın sevdiği çiçekleri, evinde canlı olarak yetiştirebileceği çiçeklerden tercih edebilirsiniz. Özellikle orkide bir hasta için gönderilebilecek zarif seçeneklerden bir tanesi. Seramik veya cam vazosunda tek dal orkide iyi bakıldığında uzun yıllar gönderilen kişi ile birlikte yaşar. Böylece dönemlik değil uzun süreli bir çiçek seçmiş olursunuz. Bütçeniz doğrultusunda cam fanuslar içinde hazırlanmış orkide ile yapılmış özel tasarım seçenekler de hastaneye çiçek gönderimi için ideal. Hem şık hem zarif hem de özenli ve özel bir seçimdir oLakin hastaneye çiçek gönderecekseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olabilir. 

HASTANEYE ÇİÇEK GÖNDERİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

- Hastanalere çiçek göndermek istediğiniz vakit , kokulu çiçekler olmamasına mutlaka dikkat edin. Yasemin, sümbül ,ve lilium gibi çiçekler ortama çok hoş fakat hastane ortamı için olmaması gereken kokular yaydığından gönderimi uygun değildir.

- Hastaneye çiçek gönderimizde buket çiçeklerden kaçının. Çünkü hasta odasına çiçek kabul edilmediği için göndereceğiniz buket çiçek hasta odasının kapısında bekletildiğinden saklanması ve bakılması çok zordur. Heleki hastanın hastaneden çıkış süresi belirsizliğini koruyorsa çiçeğin teslim edilmeden kuruyup ölmesi kaçınılmazdır.

- Hastane ortamına gönderilecek çiçekler kolay ölen cinste olan çiçekler yerine daha dayanıklı, susuz yaşamaya elverişli çiçekler olmalıdır. Son zamanların popüler bitkileri terrarium fanuslarını tercih edebilirsiniz.

- Göndereceğiniz çiçeğin kendisine ait bir vazosu ve saksısı olmalıdır. Çünkü kendi saksısı ve vazosu olan çiçeklerin hem bakımı hem korunması hemde saklanması çok kolaydır.

- Türolarak çiçek seçiminden bahsetmek gerekirse birçok çiçek firması kokusu olmayan çiçeklere dahi koku parfümü sıktıkları için kokusuz olmasına dikkat ederek ; beyaz ve kırmızı gülleri, lisyantusları, natoryum gibi mevsimine uygun çiçekleri, gerbera ve dracena gibi çiçekleri hiç düşünmeden hasta yakınlarınıza gönderebilirsiniz.

Yorumlar