Harran'ın 'Amazon Kraliçeleri' satışta

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Türk ve Suriyeli kadınlarca üretilenler, Haleplibahçe'deki Amazon Kraliçeleri mozaiklerinden esinlenerek "Amazon Kraliçeleri" markasıyla satılıyor.

Harran Kaymakamlığı bünyesinde, 16-45 yaşlarındaki dezavantajlı kadınlar veya okula devam edemeyen gençler için hizmet veren aile destek merkezinde, Türk ve Suriyeli kadınlara 10 aydan bu yana keçe, ahşap oyuncak, halı ve seramik kursu veriliyor.

Yaklaşık 90 kadının eğitim gördüğü merkeze yöresel kıyafetleriyle gelen kadınlar, bir yandan atölyede kalasları makineler vasıtasıyla işlerken bir yandan da ince el işi çalışmalarıyla unutulmaya yüz tutmuş yaklaşık 300 çeşit oyuncağı üretiyor.

Keçelere de yeni form kazandıran kadınlar, Haleplibahçe kazılarında bulunan tarihi mozaik motiflerinden esinlenerek mozaik keçe yapıyor.

Seramik kursunda da çamura birbirinden güzel desenler işleyen kadınlar, bunları fırında pişiriyor. Halı kursunda ise kadınlar, birbirinden değerli el işi göz nuru halılar üretiyor.

İstanbul başta olmak üzere çeşitli kentlerde satışa sunulan ürünlerin büyük ilgi görmesi üzerine Kaymakam Temel Ayca'nın girişimleriyle el emeği ürünler, kadın savaşçıları tasvir eden mozaiklerden esinlenerek "Amazon Kraliçeleri" ismiyle markalaştı.

"Marka ismi belirlemek için profesyonel kişilerden destek aldık"

Kaymakam Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harran'ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, turistlere sunulacak hediyelik eşyanın bulunmaması nedeniyle çalışma başlattıklarını söyledi.

Ayca, şöyle devam etti:

"Kurslarımız kısa sürede iyi bir yere geldi. Bundan sonra satış yapılması ve kursiyerlere bir gelir sağlaması lazım. Bunun için bir marka olarak satışları başlatma kararı aldık. Marka ismi belirlemek için profesyonel kişilerden destek aldık. Daha sonra Haleplibahçe'de bulunan Amazon Kraliçeleri mozaiklerinden esinlenerek ve kadın üretimini ön plana çıkarmak amacıyla Amazon Kraliçeleri ismini marka olarak kullanmaya karar verdik. Daha sonra tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından ürünlerimiz Amazon Kraliçeleri markasıyla satışa sunulmaya başladı." Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz

Yorumlar