Hangi illerde kar tatili var? 26 Aralık günü okullar tatil mi? Ankara, İstanbul, Bolu, Mersin, Sivas

Olumsuz hava muhalefeti yüzünden kar tatilleri başladı. İl valileri resmi olarak açıklamalarını yaptı. Peki 26 Aralık Çarşamba günü hangi iller tatil? İşte tüm detaylar...

İstanbul, Yozgat, Mersin, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Ankara gibi büyük şehirlerin tatil haberleri yakından takip ediliyor. Yarın okullar tatil mi sorusu halk tarafından araştırılırken Valilikler son dakika açıklamasında bulundu. Mevsim değişikliğinin beraberinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklarının düşeceğini ve buzlanma tehlikelerinin olacağını duyurdu. 26 Aralık'ta MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) tarafınca yapılan analizlerde; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısıyla Erzurum, Muş ve Bingöl bölgelerinde yoğun kar beklendiği gözlemlendi. 26 Aralık'ta okullar tatil edilecek mi? Hangi illerde tatil? Detaylarıyla ajanshaber.com.tr sitemizden bulabilirsiniz.

TATİL OLAN İLLER VE İLÇELER HANGİLERİ?

Van, Bolu, Kütahya, Bilecik, Çorum'un Bayat ve Sungurlu ilçesinde, Samsun'un Vezirköprü, Kavak, Ladik, Havza, Asarcık ve Ayvacık ilçelerinde, Çankırı'da, Kırşehir'in Kaman ilçesinde eğitime yoğun kar yağışı sebebiyle 1 gün ara verildi. Valiliklerden gelen resmi açıklamaların beraberinde öğrencileri büyük bir sevinç kapladı.

ANKARA TATİL

Ankara'da kara teslim oldu. Vali Vasip Şahin'den, "Meteorolojik verilere göre sabaha kadar devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın(Çarşamba günü)ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir." Açıklaması geldi.

SİVAS'TA KAR TATİLİ VERİLDİ

Sivas'ta hava durumu gündüz 2 derece ile seyrederken, gece -6 dereceye kadar düşecek. Bu yüzden Sivas Valisi Salih Ayhan, oluşacak kuvvetli kar yağışı ve buzlanmanın eğitimi engelleyeceğini öne sürerek, eğitime ara verdiğini duyurdu. 26 Aralık Çarşamba günü ilk ve orta okullar ile liseler yarın tatil.

Sivas Valisi Salih Ayhan'dan resmi açıklama: "Sevgili Çocuklar, gece yarısından itibaren şehrimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden, Sivas il genelinde 26.12.2018 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime 1 (bir) gün ara veriyoruz. Dışarı çıkmayacağınıza ve bol kitap okuyacağınıza inanıyorum." ifadelerine yer verdi.

KÜTAHYA'DA KAR TATİLİ VERİLDİ

Yoğun kar yağışı sebebiyle Kütahya'nın Gediz ilçesi hariç tüm ilçelerde ilk ve orta okullar 1 gün süre ile eğitime ara verdi. Valilik, "İlimiz genelinde Öğlen saatlerinden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, Gediz ilçesi hariç il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ( 26 Aralık Çarşamba) ara verilmiştir.Ayrıca hamile, engelli, kronik hastalıkları bulunan kamu personelleri, rehabilitasyon merkezleri ve Kuran-ı Kerim kursları da idari izinli sayılacaktır” dedi. Açıklamadan yola çıkarak Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Emet, Çavdarhisar, Domaniç, Pazarlar, Hisarcık, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerinde eğitime 1 gün arayla ara verildi.

ESKİŞEHİR'İN SEYİTGAZİ İLÇESİ TATİL

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde etkili olaca kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Seyitgazi ilçe merkezinin haricinde köylerde de etki gösterecek olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildi. Kaymakamlığın yaptığı açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, ilk ve orta dereceği okullarda eğitim-öğretime 26 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ankara'da tatil var mı?

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerini baz alarak vatandaşın önlemlerini almasını ve tedbirli olmasını açıkladı. Kar yağışının sabah saatlerine kadar kuvvetli olacağına dikkat çeken Valilik, "Kar yağışının ardından ilimizde hava sıcaklıkları bir süre gündüz vakitleri dahil sıfır derecenin altında seyredeceğinden, kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" dedi.

Ankara'nın tatil olması ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Öğrenciler sosyal medyada, Ankara'nın tatil edilmesi için vali Vasip Şahin'in kişisel hesaplarına yorum yapıyorlar. Gelen açıklamalara göre Ankara'da 26 Aralık Çarşamba günü eğitime bir gün arayla ara verildi.

İstanbul eğitime ara verdi mi?

İstanbul'da yoğun kar yağışının alarmını veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasının ardından öğrenciler, öğretmenler ve veliler İstanbul'un tatil olmasını merakla bekliyor. İstanbul Valiliği'nden henüz kar tatili ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapılır yapılmaz sitemiz üzerinden İstanbul'da okullar tatil mi? sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Diğer iller, şu anda değerlendirmeleri göz önüne alarak çalışmalarını yürütüyor. Olumsuz hava muhalefeti yüzünden eğitime ara verilmek zorunda kalınırsa, yazımız güncellenecektir.

Yorumlar