Hangi beyaz eşyalarda ÖTV indirimi var? Fiyatları ne kadar oldu? (2018)

Hangi beyaz eşyalarda ÖTV indirimi var sorusu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. ÖTV indirimiyle beyaz eşya fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı haberimizde.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu ÖTV indiriminin ardından hangi ürünlere ne kadar indirim gelecek sorusu merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar şimdi hangi beyaz eşyalarda ÖTV indirimi var sorusuna yanıt arıyor. Ajans Haber ekibi olarak merak edilen tüm detayları sizin için araştırdık. ÖTV indirimiyle beyaz eşya fiyatları ne kadar oldu sorusuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

HANGİ BEYAZ EŞYALARDA ÖTV İNDİRİMİ VAR?

Berat Albayrak'ın açıkladığı ÖTV indirimiyle beraber 2018 yılının ilk 9 ayında yüzde 16 daralan beyaz eşya sektörünün canlılık kazanması bekliyor. 6 başlıkta açıklanan vergi indirimlerinden biri olan özel tüketim vergisinin sıfırlanması ile bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın, buzdolabı ve benzeri tüm büyük küçük ev aletleri, beyaz eşyalarda fiyatların aşağı çekilmesi gündemde. Bu hamle ile 6.7 oranında uygulanan özel tüketim vergisi yıl sonuna kadar sıfırlanacak ve 2000 lira civarında olan bir beyaz eşyada ortalama 135 TL gibi bir indirim görülecek.

ÖTV İNDİRİMİYLE BEYAZ EŞYA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

ÖTV'nin sıfırlanması ile beyaz eşya fiyatlarında ortalama olarak;

* 2 bin TL’lik bir ürünün fiyatında 134 TL’lik,

* 3 bin TL’lik üründe 201 TL’lik,

* 4 bin TL’lik bir üründe 268 TL’lik,

* 5 bin TL’lik bir üründe 335 TL’lik

* 6 bin TL’lik bir üründe ise 402 TL’lik bir avantaj sağlayacak.

"PİYASALARDA OLUMLU YANKISI OLACAK"

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Genel Sekreteri Ayşe Keskinkılıç beyaz eşya için yapılan bu hamlenin piyasada olumlu yankılarının olacağını vurgulayarak şu sözleri kaydetti:

"2017 yılında yapılan vergi teşvikler kapsamında beyaz eşyada ÖTV’nin sıfırlanması, sektördeki satışları yüzde 15 ile yüzde 20 arasında artırmıştı. Bu son indirimin de sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz. Ancak hem sürenin kısa olması hem de piyasadaki genel ekonomik durum nedeniyle aynı artış oranlarını yakalamamız biraz zor görünüyor. Yine de bu düzenlemenin sektörde 2018’de yaşanan daralmanın boyutunu azaltacağını tahmin ediyoruz."

Yorumlar