Hamza Dağ: "Avrupa insanlık sınavında sınıfta kalmıştır"

AK Parti, İnsan Hakları Başkanlığı Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlali Raporu hazırladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda ABD ve AB tarafından gerçekleştirilen 12 ülkedeki insan hakları ihlalleri anlatıldı.

AK Parti, 12 ülkede gerçekleşmiş olan insan hakları ihlalleri içeren, 'İnsan Hakları Başkanlığı Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlali Raporu' hazırladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına açık olarak gerçekleştirilen toplantıda, insan haklarını ihlal eden ülkelere ilişkin haberlerden örnekler aktarıldı.

ABD ve AB tarafından gerçekleştirilen 12 ülkedeki insan hakları ihlallerinin anlatıldığı toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

"Batı'nın iki yüzlü sığınmacı politikası; neticesi Aylan bebek ve Ebu Akile gibi üzücü sonuçların doğmasına neden olmuştur.

2015 yılında Macaristan'ın Sırbistan sınırında göçmen bir babanın kucağında çocuğuyla koşarken bir gazetecinin kendisine tekme attığını hatırlıyoruz. Böyle bir zihniyetten insanlar hakları konusunda bir refleks göstermesini bekleyebilir misiniz?

"Avrupa insanlık sınavında sınıfta kalmıştır"

Avrupa insanlık sınavında sınıfta kalmıştır. Bu konuda Avrupa Turkiye'ye ders veremez çünkü Avrupa'nın bu konudaki sicili bozuktur."

Bu çalışma; AB, ABD ve dünya ülkelerine insanlık dersi vermeye çalışan bu ülkelerin çelişkilerini ortaya koyması açısından bir ilk niteliği taşıyor.

Bundan sonra biz her 10 Aralık öncesi parti olarak Batı'nın insan hakları ihlallerine ilişkin olarak benzer nitelikteki çalışmalarını basınla paylaşacağız."

Dağ'ın ardından sunum gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin ise Batı ülkelerinde yer alan yönlendirme haberlerden örnekler sundu. 

Şahin, Batı medyasıda yer alan haberlerde "Türkiye, cami, başörtüsü" gibi islam sembollerinin olumsuz anlamlar içerebilecek şekilde kullanıldığına dikkat çekti.

"Yunanistan'a hiçbir yaptırım uygulanmıyor"

Şahin, mülteciler konusuna da değinirken, "Yunanistan, sığınmacıları hukuka aykırı bir şekilde geri itiyor. Burada çok sayıda insan hakkı ihlali gerçekleşiyor. Yunanistan'a hiçbir yaptırım uygulanmıyor." dedi.

Yorumlar