Hakkari ve Şırnak il statüsünden neden çıkarılıyor?

Meclis’e gönderilen yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak il merkezleri terörün daha yoğun olduğu Yüksekova ve Cizre’ye taşınacak. Peki bu gelişme terörle mücadeleyi nasıl etkileyecek?

TBMM'ye gönderilen yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılacak. Yerlerine Cizre ve Yüksekova merkezli ve aynı isimde iki il kurulacak. Hakkari ve Şırnak'ın şehir merkezlerinin taşınması terörle mücadele kapsamında gündeme gelmişti. Terör olaylarının şehir merkezine uzak olan Cizre ve Yüksekova'da daha yoğun olması, bu nedenle kontrol ve müdahalede zaman kaybı yaşandığı belirtiliyordu.

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasıyla bölgedeki terör operasyonlarının nasıl etkileneceğini AjansHaber’e değerlendirdi:

 “TERÖRE ORTAM OLUŞTURMAYACAK BİR YERLEŞİM VE DÜZENLEME OLABİLİR”

Terörle mücadeleden ziyade teröre ortam oluşturmaması açısından daha uygun bir yerleşim ve düzenleme olabileceği konusunda düşünce var. Terörün ortam bulmaması adına bir çalışma olarak çok faydalı bir çalışmadır. Terörle mücadele açısından Hakkari merkezin Yüksekova ve Şırnak merkezin Cizre olması iyi bir çalışmadır.

Terörle mücadele konusunda, arazi ve şehrin yerleşme imkanları Cizre ve Yüksekova’da gelişmeye daha müsaittir. Gelişmiş yerlerde, maddi imkanları daha yüksek olan insanların terörle alakasının gittikçe azalacağı, iş ve aş bulma imkanlarının artacağı dolayısıyla daha sağlıklı bir ortam oluşabileceği düşüncesiyle bu uygulamaya gidilmiştir. Ben faydalı olabileceği kanaatindeyim.

“YÜKSEKOVA VE CİZRE’NİN MERKEZ OLMASIYLA DAHA ETKİN BİR MÜCADELE OLUR”

Hakkari ve Şırnak il merkeziyken Cizre ve Yüksekova’da terör yoğun şekilde vardı. Terörle mücadelede birliklerin konuşlanması nerede tehdit fazlaysa orada daha yoğunluktadır. Bu şekilde bir zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum ama daha etkin bir mücadele olur.

İl olmasından dolayı imkanlar artar. İmkanların artması güvenlik konusunun artmasını da beraberinde getirir. Hem ekonomik açıdan hem de güvenlik açısından bölge adına faydalı olabileceğini düşünüyorum.

“EKONOMİK VE SOSYAL İMKANLAR ARTACAĞINDAN TERÖR ORTAMININ ORTADAN KALKMASINA İMKAN OLUŞTURACAKTIR”

Bölgenin ekonomik imkanları artacağından sosyal imkanlar da artacak. Dolayısıyla teröre yönelecek bir ortamın olmamasına ve ortadan kalkmasına imkan oluşturacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar