Hakim ve savcı sınavı baraj puanı kaç oldu? 70 puan baraj mı olacak?

Hakim ve savcı sınavı baraj puanı kaç oldu sorusu adaylar tarafından merak ediliyor. Peki Hakim ve savcı sınavında 70 puan baraj mı olacak? İşte detaylar...

Hakim ve savcı sınavında değişikler yapılacağı konuşuluyor. Şimdi birçok aday internette hakim ve savcı sınavıyla ilgili araştırma yapmaya başladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuya ilişkin açıklama yaptı. Gül bugün Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde gerçekleştirilen Meslek İçi Eğitim Programı'nda konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimdi birçok aday internette hakim ve savcı sınavı baraj puanı kaç oldu sorusuyla ilgili araştırma yapıyor. Ajans Haber ekibi olarak konuya ilişkin detayları sizin için derledik. Hakim ve savcı sınavında 70 puan baraj mı olacak sorusuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

HAKİM VE SAVCI SINAVI BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde hakim ve savcılar için gerçekleştirilen Meslek İçi Eğitim Programı'nın açılışına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimdi insanlar internette hakim ve savcı sınavı baraj puanı kaç oldu sorusuyla ilgili araştırma yapıyor. Gül konuyla ilgili "Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında da 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu. 

HAKİM VE SAVCI SINAVINDA 70 PUAN BARAJ MI OLACAK?

Gül, bu konudaki temel yaklaşımlarının sürekli eğitim anlayışı olduğunu ifade ederek, hakim ve savcıların mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi, temelleri üniversitede atılan meslektaşlar arasındaki tecrübe paylaşımlarını ve meslek içi eğitimlerle sürdürülmesi gereken bir süreci çok anlamlı ve önemli bulduklarını kaydetti. Hukuk eğitiminin nitelik olarak güçlendirilmesi konusunda çok geniş bir mutabakat bulunduğunu anlatan Gül, "Ülkemizdeki hukuk eğitimlerinin niteliğini arttırmak, başta YÖK ve üniversiteler olmak üzere ilgili paydaşlarla işbirliğini arttırarak niteliği arttırmayı temel hedef olarak görüyoruz. Hukuk fakültesi mezunları için ön gördüğümüz bir devlet sınavı yine eğitimde kaliteyi teşvik edecek bir önlem olacaktır. Kontenjanları arttırarak adeta öğrenci değil müşteri gözüyle bakan, hukuk gibi hiçbir şekilde ihmal edilemeyecek bir eğitimin kalitesinin çıtasını yükseltmek zorundayız. İşte bu sınavında yine bir mesleğe başlamadan önce bir devlet sınavının yapılmasını önemli ve anlamlı buluyoruz. Yine yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili olarak da çok önemli bir karar aşamasındayız. Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında da 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar