Hadımköy'de fabrika yangını: Çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi

Hadımköy'de bulunan Atatürk Sanayi Sitesi'nde bir fabrikada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Hadımköy'de bulunan Atatürk Sanayi Sitesi'nde bir fabrikada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

5 bin metrekarelik fabrikanın bir tekstil firmasına ait olduğu öğrenildi.

Olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü'nden helikopter çağrıldı.

CAN KAYBI YOK

İçeride muhsur kalanların olmadığı belirtliyor. İçeride kimyasalların yanması nedeniyle güçlü ve yoğun bir dumanın çıktığı belirtiliyor.

İtfaiye Daire Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre fabrikada 63 çalışan var, can kaybı yok.

İHA muhabiri CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Yangının boyutu çok büyük. İtfaiye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Çok sayıda ekib trafik nedeniyle olay yerine henüz gelemedi" dedi.

''ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR''

NTV'ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ''Şu anda fabrikanın her tarafından müdahale çalışmalarımız devam diyor. Yangın şu anda çatı katında. Toplamda bir katı yaklaşık 4500-5000 metrekare 4 kattan oluşan bir iş merkezi. Yanma çatı katında. Üst katı hazır giyim alt katı plastik ve değişik giyim sektörlerinde faaliyet yapan firmalar var. 130 personel ile çalışmalarımız devam etmekte. Bizlere gelen bilgilerde yaralı ve can kaybının olmadığı mahsur kalanların olmadığı yönünde bilgiye ulaştık. Herhangi bir yaralı ve can kaybı şu an itibariyle söz konusu değil. 12 değişik birimimizden toplamda 46 araç 119 personelle müdahale yapılıyor'' diye konuştu.

FABRİKA YANGINLARINDA ARTIŞ VAR

Bu, İstanbul'da son 5 ayda 69. fabrika yangını. Geçtiğimiz haftalarda da Davutpaşa'da bir iplik, Sarıyer'de de havuz ürünleri üreten fabrikada yangın çıkmıştı.

Yorumlar