Hac ve Umre ücretlerinin tahsilinde yeni dönem

Diyanet İşleri Başkanlığının ardından, turizm şirketleri de hac ve umre ücretlerini Türk Lirası üzerinden değerlendirmeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesi yönünde karar alması, özel şirketleri de harekete geçirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan kampanyaya kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörden de destek artarak devam ediyor.

Türkiye'den Kutsal Topraklara taşıdığı yolcu sayısı ve hizmet kalitesi bakımından lider konumdaki Semerşah Turizm de, bugün itibarıyla Hac ve Umre bedellerini ABD Doları yerine Türk Lirası üzerinden tahsil edeceğini duyurdu.

Semerşah Turizm Genel Müdürü İbrahim Demir, yaptığı açıklamada, ülke menfaatleri ve milli iradenin her zaman yanında olduklarını belirtti. Türk milletinin el ele vererek her türlü güçlüğün üstesinden geldiğini ifade eden İbrahim Demir, son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmanın da milletçe kenetlenmek suretiyle aşılacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Bu gidişata 'dur' demek adına önemli bir adım attıklarını ve tahsilatlarda Türk Lirasına geçme kararı aldıklarını belirten Demir, uygulamanın tüm hacı adaylarına ve umreye gideceklere kolaylık sağlayacağını vurguladı. Bu sayede Kutsal Topraklara gideceklerin dolar kurundaki oynaklıktan etkilenmeyeceğinin altını çizen Demir, uygulamanın tüm vatandaşlara hayırlar getirmesini diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre ücretlerinin bugünden itibaren Türk Lirası üzerinden tahsil edileceğini açıklamıştı.

Yorumlar